Uzun zaman oldu köşe yazılarıyla bir yerlere seslenmeyi, yazdığım süre boyunca sadece kendi gerçeklerimi değil okuyan herkes açısından gerçekliğini araştırıp yazmaktan asla vazgeçmedim.

Kamu kurumunda çalışıyorum yazılarımı takip eden çoğu arkadaşımdan yazdığım her yazı sonrası övgüler alırım. Açıkçası her gün yüz yüze baktığımız insanlardan övgü almak hoşuma gitse de benim için bir ölçüt değil.

İnanıyorum ki eksiklerimi duymak bana yapılan övgüler kadar kıymetli olacaktır. Bundan asla gocunmam

Yaklaşık 1 hafta önce Diyarbakır’da karşılaştığım bir meslektaşım aynı zamanda gerçekten abim kadar sevdiğim bir insan yazılarını çok seviyoruz, ama ekonomiyi hiç eleştirmiyorsun yoksa korkuyor musun? dedi.

Açıkçası korkmak değil ama bu konuda seyrettiğim ekonomist hocalardan orta yolu konuşanı hiç görmedim.

Yani hükümet karşıtı olan ekonomistler ülkeyi batırırken. Hükümet yanlısı olanlar ise Ülkenin Uçtuğunu dünyanın en iyi ekonomisine sahip olduğumuzu düşünüyor.

Açıkçası Diyarbakırlı abimin o eleştirisinden sonra bizzat yaptığım alışverişlerin ve direk içinde olduğum halkın nabzıyla bişeyler öğrenmeye çalıştım.

Sosyal medyada sütün 1 litre fiyatının 15 Tl olduğunu duyunca açıkçası haberin gerçekliğini araştırmış ve doğru olduğunu bizzat gözümle görme fırsatım oldu.

5 litrelik yağın 150 tl olduğunu duyunca markette gitmiş ve gerçekten olduğunu görmüştüm.

Dün ekmek alırken ayak üstü sohbet ettiğim bir fırıncı abimizin geçen yıl bu vakitte aldığım 50 kğ Un fiyatı 130 TL iken bu sabah 365 TL ye aldım demesiyle durumun vahametinin farkına vardım.

Geçen Tarım bakanının bir konuşması da Tam olarak bu fiyatının söylediğim 3 Kalemle ilgiliydi. Sayın Bakan sadece TMO da bile olası bir Kuraklık durumunda bile tüm halkımıza 20 ay boyunca yetecek kadar buğday stoğumuz var demişti.

Geçen günlerde yine açıklanan Süt fiyatlarına gelecek yüzde 47 oranındaki zamdan önce, Sütün fiyatına baktığımda süt 5.45 Tl idi bunun üzerine bu zam oranını vurduğumuzda yaklaşık 2.70 Tl ile birlikte sütün 8.10 Tl olması gerekirken 15 Tl olmasının İzahını açıkçası bulamadım.

Yine Buğday fiyatlarının 3 Tl olduğu dönemde 130 Tl olan 50 kğ Un fiyatının Buğday 6 Tl olduğu dönemde 260 Tl olması,gerekirken 370 Tl olması sanki gerçekten para babalarının kur baskısını kamufle ederek, temel gıdalardan uzak tutarak halkı gerginleştirmek olduğunu düşünüyorum.

Açıkçası 20 yıldır Ülkeyi yöneten Hükümetin Faiz indiriminde bu kadar ısrarcı olup, Kurun ateşini yükseltmesi açıkçası beklenip görülmesi gereken bir durum.

Sokakta sohbet ettiğin bir çocuğun bile, ben olsam faizi artırıp Kuru düşürürüm deyip, Faiz ve Kur ilişkisini bilmesi; 20 yıldır bu ülkeyi yöneten Hükümetin seçime az bir süre kalmışken, kendi ayağına mı sıktığını yoksa gerçekten bildiği Kur ve faiz ilişkisini bitirip artık Sadece Üretim yaparak sabitlemenin mi peşinde mi olduğunu, gerçekten biraz daha bekleyip görmek gerekir.

KALIN SAĞLICAKLA...