Bugün bir yılı daha geride bırakıp, yeni bir yıla girmenin heyecanını, burukluğunu yaşıyoruz. Bu yıl gerçekten

akılda kalacak o kadar çok şeyi içinde barındırdı ki etkilerini belki de uzun süre hissettirecek gibi.

Henüz başında 6 Şubat’ta tarihin en büyük Depremiyle uyandık. 11 ili vuran asrın felaketinde dile kolay 15 milyon insan doğrudan etkilenmiş, yaklaşık 55 bin insanımız hayatını kaybetmiş, binlercesi çeşitli uzuvlarını kaybetmiş, yüzbinlercesi ise şu an hala evlerinden uzak konteynır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Hala Depremin izleriyle boğuşurken Mart ayının ortasında Şanlıurfa tarihin en büyük sel felaketiyle sarsılmış, 19 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yine çoğu insan iş yerini ve evlerini boşaltmak zorunda kalmıştı.

Tüm bu sorunların gölgesinde Mayıs ayında halk Genel seçimlere gitmiş, mevcut iktidara olan güven tazelenmiş ve bir kez daha mevcut hükümetle devam edilme kararı alınmıştı.

Yaz aylarına gelindiğinde tarihin en sıcak dereceleri ölçülmüş, 2023 aslında her yönüyle farklı bir yılın varlığını daima bize hatırlatmayı da ihmal etmiyordu.

Ekim ayına gelindiğinde ise bir sabah Hamasın İsrail’e yönelik bir operasyona başladığını, binlerce insanın ölümüne yol açacak bir savaşın başladığını gördük. 

Maalesef ki 3 aydır devam eden bir insani soykırımın devam ettiği ve bunun yeni yılda da devam etmesi bekleniyor.

Bir yılın içerisinde yaşananların kimi kişilerce unutulmayacağı anıları, kimi kişilerce de asla hatırlamayacak ve geri dönmesini istemeyeceği kadar olumsuzluklarıyla da hatırlanacaktır.

Her şeye rağmen geride kalan, ömürden giden bir yıl ve fani dünyadan eksilen bir basamak olacak bu yıl.

2024 yılının tüm bu olumsuzlukların etkisini unutturacak kadar güzel bir yıl olmasını dilerim.