Ak Partinin kalesi konumunda bulunan Şanlıurfa 2007 yılında  yapılan Genel seçimlerde 11 Milletvekilinden 9’ unu  oyların yaklaşık yüzde 70 ini alarak, 2009 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi çok iddialı duruma gelmişti.

2009 yılı Mart ayında yapılan yerel yönetimler seçiminin şüphesiz en dikkat çeken ismi, sadece seçim bölgesinin değil bir anda tüm Türkiye’nin konuştuğu isim haline gelen Ahmet Eşref Fakıbaba.

Yerel seçimler öncesi isimler açıklanınca anketlerde halkın yüzde 85 oranında ismini ön plana çıkardığı Bir önceki dönemin Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba aday gösterilmemiş ve halkta ciddi bir eleştiriye neden olmuştu.

Halk tarafından ciddi bir destek gören Fakıbaba Bağımsız Aday olmuş ve Ak partinin kalesi durumundaki Şanlıurfa’da seçimi kazanarak bir anda gündem olmuştu.

Daha sonra halkın Desteğini arkasına alarak Ak Partiye kendi deyimiyle Yuvasına geri dönmüştü. 2018 yılı Genel Seçimlerinde Şanlıurfa’da Milletvekili olarak Meclise girmiş ve Bir süre Tarım Bakanlığı yapmıştı.

Bugün Kendi Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada gururla hizmet ettiğim partimden istifa ettiğini, kendisine oy veren halka olan saygısından dolayı Milletvekilliğinden de ayrıldığını ve üzgün olduğunu; yalnız metnin sonunda Ahlaki siyasi kişilikleri uygun olmayan bazı kişilerle çalışmayacağı için ayrıca mutlu olduğunu belirtmiş.

2009 yılında katıldığı bir Tv programında 9 milletvekilinden 2 tanesi hariç 7 vekilin isminin aday olması halinde partiden istifa edeceklerini kısacası kendi deyimiyle yaptığı hizmetlere rağmen partisinin kendisini o vekillere karşı kurban ilan ettiğini açıklamıştı.

Bugün ise metnin sonunda parti içinde bir kırgınlık yaşadığını ima eden Fakıbabanın kulislerden edindiğim bilgiye göre; Fakıbabanın Urfa siyasetinde yapılan yanlışlar ve İl Başkanı Abdurahman Kırıkçıyla ilgili bazı tespitlerinin, Ak Parti Genel Merkezi tarafından yeterince ilgi görmemesinin bu istifa sürecini hızlandırdığı söyleniyor.
Böyle olunca da Şanlıurfa siyasetinin önemli figürlerinden birinin bazı yanlış uygulamalar ve İl Başkanına tabiri caizse feda edilmiş olduğu düşünülebilir.
 
Bu durumun Şanlıurfa Siyasetinde nasıl bir denge değişikliğine neden olacağını seçim dönemine yaklaştığımız bugünlerde etkisinin  daha net görüleceğini düşünüyorum. 
 
Bir kaç gün içerisinde sayın Fakıbabanın bu konu hakkında bir açıklama yapacağını ve bazı gerçeklerin daha net bir şekilde konuşulacağını tahmin ediyorum.

KALIN SAĞLICAKLA…