Türkiye siyaset tarihinin belkide en çok konuşulan, en çok merak edilen seçimini geride bıraktı.  Peki bu seçimin

sonuçları bize ne gösterdi yada ne mesajlar verdi.

GÜÇLÜ VE GÜVENİLİR BİR MUHALEFET İHTİYACI..

2019 yılında Dünyayı kasıp kavuran bir Pandemi sürecinden müthiş derecede etkilenmiş ve daralmış bir ekonomik ortam.

2021 yılında tarihinin en büyük Orman yangınlarını yaşamış bir ülke.

2022 yılında neredeyse Tüm insanları canından bezdirecek bir hayat pahalılığı yani alım gücü sıkıntısı.

2023 yılının seçim takviminin günler öncesinde tarihin en büyük ekonomik ve can kaybına neden olmuş Deprem.

Yukarıda yazdığım seçeneklerin hepsi muhalefetin iştahını kabartmış 12 seçim kaybetmiş bir Genel Başkanı bile bu seçimi alabilirim düşüncesine itmişti.

Tam 2 yıla aşkın bir süredir aylık bazen de haftalık toplanıp sözde Ülkeyi bu süreçten kurtaracağını iddia eden 6 partinin kurduğu bir ittifak.

Karşılarında ise Muhalefetin deyimiyle ülkeyi bu karanlık Burhan’a sokmuş bir iktidar.

Bu olumsuzluklara rağmen hem parlamentoda Hemde Cumhurbaşkanlığını kazanmış bir iktidar.

Peki size soruyorum böyle bir ortamda bile kalkıp bu seçimi kaybediyorsanız bunu İktidarın elindeki imkanlara sığınıp bahsedemezsiniz.

Çünkü Türkiye’nin iki Metropol illerinin belediye başkanlarını bile sahaya sürmüş olan ve tüm imkanlarını kullandıran bana göre iktidar değil Muhalefetin ta kendisidir.

Dünyanın hiç bir ülkesinde Bir Devlet Başkanının yanında farklı görüşlerden, amaçları sadece mevcut iktidarı imha amaçlı olan 7 tane yardımcısı olmaz olamaz.

Deprem bölgesine halka yapılacak tüm konutların ücretsiz bir şekilde yapılacağı, bütün emeklilere 15 bin lira ikramiye verileceği ve bütün gelirleri yayın olan Futbol kulüplerinin maçlarının ücretsiz yayınlanacağı gibi uçuk, bırakın halkın inanmasını, vaatleri veren kişilerin bile inanmadığı sözlerle seçim kazanamazsınız.

Sadece bu verilen vaatlere karşılık alınan oylardan bile halkın muhalefete karşı ciddi bir güven sorunu olduğunu göstermesi açısından yeterli bir nedendir.

Halk her ne kadar sıkıntılı süreçlerden geçse bile Güçlü bir muhalefet ihtiyacını karşılayacak partilere sahip olmadığını sandıkta teyit etmiştir.