Biten bir genel seçimin üzerinden 6 aylık bir süre geçmiş ki, süreç bizi Mart ayında yapılacak yerel seçim Atmosferine çok hızlı bir şekilde itiverdi.

2019 yılında ciddi bir oy alarak Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Zeynel Abidin Beyazgül ikinci defa o koltuğa oturmak için yeterli çalışmaları yaptı mı? Gelin ufak bir analiz yapalım.

Yeşil alan konusunda verdiği sözlerin hepsini olmasa da, verdiği vaatler arasında başarı oranı en yüksek gerçekleştirme oranına sahip.

GAP vadisi 3.Etap ve eski Kızılay ve Büyükşehir belediyesi binasının yerini yeşil alana çevirerek urfaya bir nefes aldırdı.

Ulaşım noktasında Belediye Bünyesinde bulunan Toplu taşıma araç filolarını güçlendirerek kısmi de olsa başarı elde etti.
Hatta milletin ağzına sakız olan, yıllardır bitmeyen Trambüsleri de devreye alarak ulaşıma katkıda bulundu.

Urfa tabiriyle ama Allah var bunları yaparken bilboardları donatarak gözümüzün içine soka soka gösterdi.

Lakinnnn!

Gözümüzün içine sokamadığı sessiz ve hatta nasıl bir yöntemse sinsice millete TEDAŞ zulmünü unuturacak bir ilke de imza attı.

Uzun zamandır yoğunluktan dolayı sosyal medyadan biraz uzaklaşmış olduğu mu bindiğim bir Halk otobüsünde ki sohbetten anladım.
İki orta yaşlı abimizin Su faturasına verdiği ve ikinci kişinin de yüksek sesle onayladığı tepki çok dikkatimi çekmişti.

Çünkü diyaloğun konusu olan faturanın Şanlıurfa gibi Fıratın başkenti bir şehirde olması hayli ilginçti.

Çünkü diyaloğun tamamı şu şekildeydi;

“Dün Elektrik ve Su faturam aynı gün gelmiş kapıdan aldım su faturam elektrik faturamın iki katından fazla gelmiş.”

Deyince abartılı olduğunu düşünüp mobil bankacılıktan kendi fatura ödemelerime baktım gerçekten de öyleydi.

Daha 1 ay önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanları gelsin beni örnek alsın diyen bir Belediye başkanının böyle ekonomik bir daralmada Türkiye’nin en büyük mevsimlik işçi gönderen ve ekonomik mağdur ailelerin en çok bulunduğu şehrinde, su faturasına yüzde yüz zam yapması ve üstelik bunu Gündeme getirmemesi de aslında büyük başarıdır(!)

Tabiki başarı dediğime bakmayın yaptığı en ufak bir hizmetti nimet gibi bilboardlara donatan belediyenin bu yaptığı soygunun gizli kalması halktan kopuk olmanın alasıdır.