Aylardır beklenen buluşma gerçekleşti. Müracaat etmedi! Başvuru yapmadı! Teyamül yoklamasında ismi yoktu ama 1. Sıraya yazıldı.

Ortalıkta alev alev yanan hizmete susamış garip gurubanın sesi vardı.
Halk göreve çağırdı.
Oda daha fazla halkın sesine kulak tıkamadı.
Halk istiyorsa benim rahatlığımın, Aile huzurumu düşünme zamanı değil dedi ve sahalara indi.
Evet Mehmet Kasım Gülpınar dün meydana indi.
Ama ne iniş!
Şanlıurfa tarihinin belki de en kalabalık mitingine gitmek için 3 saat öncesinden evden çıktım; çünkü farkındaydım sayın Gülpınar bazı siyasiler gibi Halk daha kalabalık görünsün diye saatlerce milleti o alanda bekletmeyecekti.
Ama biz onu beklemek zorundaydık.
Çünkü ortada Siyasi iradesine kulak tıkanmış binlerin,on binlerin,yüzbinlerin tükenmek bilmeyen umudunu bağladığı Gülpınar olacaktı sahada.
Çoğu kimsenin cesaret edemediği,Cumhurbaşkanının bile defalarca geldiği ve devletin tüm imkanlarını kullandığı halde dolduramadığı bir meydanda miting talep etmek Cesaretin başlı başına adıydı zaten.
Dakikalarca araba park etmek için yer aradım ama miting alanına yakın yer bulmak imkansızdı.

Miting alanına vardığımda Mitinge tam 2 saat vardı; ama sahanın yarısından fazlası dolu ve sahaya girmek için müthiş bir akın vardı.
Mitinge 1 saat kala yüzbinlerce insanı alabilen saha tamamen dolmuş, yer bulamayan binlerce insan üst geçit, Avm ve Caminin avlusuna çıkmış Sayın Gülpınarı bekliyordu.

Yazımın başında dediğim gibi Gülpınar Halkı o soğukta alan biraz daha dolsun diye bekletmezdi, çünkü oraya gelen tek bir kişi ne bir vaat karşılığında nede bir menfaat için gelmişti. Hepsi sadece seslerine kulak tıkamayan,kendi deyimiyle o ateşten gömleği giymeyi cesaret eden Kahramanını karşılamaya gelen toplumun gerçek profilleriydi.

Gülpınar tam dediği saate meydana çıktı ve halkı selamladı.
Herkes adaylık sürecinde ne olacağını neler yaşandığını merak edip Gülpınar’ın istifa süreciyle ilgili konuşmasını bekliyordu.
Ama; 
O Siyasi karakterini, Samimiyetini, tevazu yapısını bir seçim uğruna heba edemeyecek kadar Mükemmel bir profildi.
Sadece siz beni istediniz, Bu meydandan yükselen çığlıklara kulak tıkasaydım bir daha yüzünüze bakamazdım dedi.
Belkide en sert mesajını;”Kimse hakkında konuşmak istemiyorum umarım beni buna zorlamazlar” diyerek verdi.

Konuşmasında; “ben size vaat falan vermeyeceğim ama geldiğim zaman yapılanları göreceksiniz, bazıları Kasım bey başkan olursa ona ulaşmak zor algısı yaratıyor eğer 12 yıl vekillik yaptığım süreçte bana ulaşmak bu kadar zor olsaydı bu meydan böyle tıka basa dolu olurmuydu?” dedi.

Aslında Sayın Gülpınarın Konuşmasından ziyade Halkın gözlerindeki umut ışığını görmek Gülpınar’ın yapabileceklerini görmek açısından yeterliydi.
Mitinge katılan kişi sayısına gelince;
Geçen yıl Cumhurbaşkanının aynı alanda yaptığı mitinge 120 bin kişi katıldı açıklamasını bizzat Cumhurbaşkanı yapmıştı.
Sayın Gülpınarın kullandığı alana sığmayan binlerce kişi ise Avm, üst geçit ve Cami avlusundan mitinge katılmıştı. 
Yani sayıyı sizin takdirinize bırakıyorum.
 
Benim bu mitingi özetleyebilecek cümlelerim;

Bir şehrin tüm seçilmişleri bir araya gelse, toplayacakları halktan çok daha fazlası, bertaraf etmek istedikleri kişi için toplanıyorsa 
Durup düşünmek lazım !!