Söylediğimiz her söz her kelime çok güçlü birer yaratım anahtarıdır.
Onaylamalar ise evrene evet hayatımda bu sorundan olsun istiyorum demenin bir mesajıdır.

Bir danışanla konuştuğumuz bir konu üzerine dedi ki ama ben bunu istemedim evrenden ben bunu sipariş etmiş olamam.

İlla bir şeyi isterken sözle kelimeyle söylemenize bile gerek yok onay vermeniz bile yeterlidir.

Bunun farkında ve bilincinde olmadan keyifli bir sohbet , arkadaşlarla toplantı anında veya tvde bir haber izlerken bile durmadan onay verdiğinizin farkında mısınız?

Arkadaşınız çok hararetli bir şekilde derdini anlatıyor ve o an da onaylanmaya ihtiyacı var bunun farkındasın ve destek vermek içinde evet haklısın, doğru söylüyorsun gibi cümlelerle onay veriyoruz sözle olmasa bile evet der gibi kafa sallıyoruz ve de öyle düşünmesek bile...

Örneğin; Erkeklere güven olmaz. Dedi arkadaşınız sizde aynen dediniz ve onayladınız.
Tebrikler nur topu gibi güven sorunu oluşturdunuz kendinize.

Bu kız da bu adam da ne bulmuş dediniz mesela.
Aynalama yaptınız hazırmısınız sizin içinde aynısını diycekler gidip ipsiz sapsız birine aşık olunca ben bu adamı ne diye sevdim diye yakınmayın.

Haberlerde duyduklarınıza yorum yapmayın, katılmayın, onaylamayın.

Arkadaşınız sizden onay mı istedi durun ve diyin ki; Tamam kendine göre haklı olabilirsin ama bu senin farklı bir bakış açın.
Ben öyle düşünmüyorum bir kişi yaptı diye herkes yapacak değil veya o durum öyle oldu diye hep aynı şeyi yaşamayacaksın diyerek farklı bir görüşünüzü belirtin.

Bu hem bilincinize bu olayı onaylamıyorum bilinçli bir seçim yapıyorum mesajı verirken hemde karşı tarafın bakış açısını değiştirmeye o kısır döngüden de çıkmasına katkınız olmuş olur.

✨️Albert Einstein bir sözü vardır:

“İnsanlar, ağzından çıkan cümlelerin, beyninden çıkan düşüncelerin, bütün evreni dolaşıp tekrar kendine geri döndüğünü bilse, eminim çok daha dikkatli olurdu.”

Şimdi nelere onay verip neleri söyleyerek hayatınıza çektiğinizi bir kez daha düşünün.