Sehven kelimesinin anlamını araştırdım. Yanlışlıkla veya yanılmak demek. Aslında birbirine yakın gibi dursada yanlışlık ayrı yanılmak ayrı ve farklı anlamlar da içerebilir.

Tabi bu kelimenin Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin yaptığı açıklamadaki anlamı aslında beni daha çok meraklandırdı.

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan 15 Temmuz Köprülü kavşağının ismini sökerek. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati köprülü kavşağı olarak değiştirdi. Yada yanlışlık yaptı.

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan bu hadise sonrası belediye Dün gece Apar topar Köprülü kavşağın ismini tekrar 15 Temmuz olarak değiştirdi.

İşin buraya kadar olan kısmı normal gibi görünüyor fakat Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığının konuyla ilgi açıklaması daha çok ilgi çekici.

Belediye başkanlığı resmî hesabından “Köprüye Nurettin Nebati isminin verilmesi sehven gerçekleşmiştir” denildi.

Yani ya yanlışlıkla yada yanılarak yapıldı. 

Açıkçası nasıl bir yanlışlık olabilir diye düşündüm ama mantıkla izah edilebilir bir yanlışlık olma ihtimalini bulamadım.
 
Şehrin Göbeğinde bir Köprülü kavşağın ismi değiştirildi ve Belediye yanlışlıkla oldu dedi. 

Seçim sürecine girilmişken Bir bakanın ismini Köprülü Kavşağa verip ordan bir milletvekili sıralaması alma ihtimali bu yanılmayla örtüşebilecek en mantıklı varsayım diye düşünüyorum.

Eğer benim varsayım doğruya biraz daha vahim durum ortaya çıkıyor. Milletvekili listeleri bir bakanın isminin bir yere verilmesiyle oluşturulabiliyorsa vay halimize vay.

Milletvekili listelerinin oluşturulmasında liyakat ve Adalet kavramının önemini bilen ve tüm siyasi hayatını buna göre şekillendiren Şanlıurfalı Önderlerin olduğu gerçeğini de gözden kaçıramayız.