Neredeyse iki ayı bulacak işgalci İsrail’in Gazze’yi bombalıyor. Açıklanan son verilere göre 40 bin ton patlayıcı havadan Gazze

üzerine atıldı. Yaklaşık 16 bin sivil hayatını kaybetti bunların yüzde 70’ten fazlası kadın ve çocuk!

***

Bütün bunların yanı sıra İsrail’in temel insani ihtiyaç noktalarına saldırması örneğin hastanelere fırınları yani ayrımsız her yapıya bomba attığını görüyoruz. İsrailli kaynaklar bu gerçekler ortadayken insan aklıyla alay edercesine İsrail ordusu dünyanın en ahlaklı ordusudur söylemi tam manasıyla akıl tutulması. Dünya kamuoyunun bu açıklamaya sessiz kalması apayrı bir seviye…

***

PEKİ BU VAHŞETE ÜLKE İÇİNDEN GELEN TEPKİLERE BAKALIM

Bütün bu hakikatler yumağı ışığında öz Anadolu evladı ellerinden geleni yapıp İsrail mallarına boykotta büyük yol katetti. Bu konuda öz Anadolu evladının kadir şinaslığını bir kez daha gördük.

Peki halk İsrail’e karşı tavrını net belli etmişken tırnak içinde Ünlü kesim ne yaptı?

El cevap: Bir elin parmağını geçmeyecek tepki geldi sadece...

Ne yalan söyleyim sözüm ona her insani olaya tepki gösteren Türkiye’deki ünlü camiasından soykırıma karşı yüksek perdeden tavır koymalarını bekliyordum. Hani Türkiye'deki küçükçük bi olayı Batıya şikayet eden Bu memleketin şarkıcıları, sinemacıları ve “ünlü” diye tanımlanan simaları; her şeye rağmen, politik, etnik ve dini kaygı gütmeden Gazze’de bebeklerin katledilmesine sessiz kalmaz diye umaruyordum ki, Şaşırmadık hiç bir tepki gelmedi.

Dünyada ünlü ünsüz tüm kesimden yüksek perdeden İsrail’in bebek katliamına karşı tepki gösterilirken milyonlar sokaklara çıkıp protesto ederken ülke içinde çıkan cılız sesler dışında gündeme bile getirilmemesi karşısında  Anadolu insanı adına kendim utandım!

****

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Altın Kelebek ödülleri; kadirşinas Anadolu insanının boykot listesine  bu “ünlü” kesmini de katması gerektini bir kez daha gösterdi.

 Sunucu Cem Davran ve Baterist Sanlı Akgül’ün Gazzeli çocukları anmasını çok değerli buluyorum elbette. Ancak Ecem Erkek’in evde bıraktığı köpeğine selam göndermesi kadar, çılgınlar gibi alkışlanması da bizi dehşete düşürmeye yeterdi.

Evet evet yanlış duymadınız Gazze için çıkan cılız sesleri alkışlamaktan bile acizlermiş meğer. Adı olan  Loli olan köpeğe verdikleri değeri Gazzeli çocuklardan esirgediler resmen. 

Tarih Türkiye’deki bazı ünlüleri, Gazze’de soykırıma sessiz kalıp evdeki köpeğine selam gönderen ve avuçları patlarcasına alkışlayanlar olarak hatırlayacak!

O halde, bu ünlülerden neyin vicdanını bekliyoruz? Sorun onlar da mı yoksa hala tv’lerle sosyal medyayla evimize ağırlamaya devam eden bizler de mi?

Bu soru iyi irdelenmeli, hayatın her alanında boykot o masum bebeler için elimizden geleni ardımıza koymamalıyız.. vesselam.