Ülke olarak geçirdiğimiz bu sıkıntılı sürecin hemen hemen her anı yazılmaya ve kayda alınmaya değer sıcak gündemlerle dolu.

Bugün de buna istinaden tek kalemde değilde, konu başlıkları şeklinde ufak gündem maddelerini ele almak istedim.

DOST MU DÜŞMAN MI BİLEMEDİM!
 
Ahmet Hamdi Çamlı evet isim sizlerde tanıdık hissi uyandırmıştır. Çünkü son bir kaç gündür ismi en çok araştırılan kişi konumunda.Kendi çapımda araştırdım İstanbul Milletvekili 57 yaşında Merhum Necmettin Erbakan ve Şuan ki Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönüllü Şoförlüğünü yapmış bir emekçi.

E Kardeşim Şoförlüğünü yaptığın Adam Ahde vefa borcunu unutmamış, seni İstanbul Milletvekili olarak da meclise getirmiş; ülkenin bulunduğu bu süreçte katıldığın bir proğramda, Tüm bu zamları CHP yaptı diyerek 4 dönemdir ülkeyi yöneten partine ve davana dalga geçmelere neden olmuşsun. Çünkü gittiğin o proğramda temsil ettiğin koltuğun şahsi değil, partiyi temsil ettiğini unutuyorsun.

Kısacası bu adamın Davasına dost mu, Düşman mı olduğunu sizin Takdirinize bırakıyorum.
 
YUVARLAK MASADA EKSİK SANDALYELER!

Bu başlığımın konusu da açıkçası hemen aklınızda çağrışımda bulunan bir konu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara da Muhalefet partilerinin Genel Başkanlarını yuvarlak masanın etrafında toplayarak uzun bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantı sonrasında ise ülkenin yeni bir sürece girdiğini açıklayan sosyal medya twitleri gündem oldu.
Ülkenin bulunduğu bu süreçte birliktelik mesajı vermek gerçekten çok değerli, fakat eğer konu gerçekten Ülkenin bulunduğu zorlu süreç ise bir Vatandaş olarak o masanın etrafında bir kaç sandalye daha görmek isterdim.
Ülkeyi yöneten Partinin yani Ak parti sandalyesi, MHP ve HDP sandalyesini orda görmek gelinen sıkıntılı süreçte Çözümün gerçekten ortak akılla istendiği mesajını verirdi diye düşünüyor ve yine sizlerin takdirine bırakıyorum.


İNSANA VERİLEN DEĞER TEŞEKKÜR FAHRETTİN KOCA!

Gaziantep’te İnşaat alanında oluşan enkazın altında kalan işçi kurtarılıp ambulansa getiriliyor. Tedavisinin devamı için hastaneye götürülmeye çalışıyor, ama Anadolu insanının o güzel, saf duruşu ortaya çıkıyor. 

Enkaz altında tamamen beton kaplı elbiseleriyle ambulansın çok temiz olduğunu belirtip binmek istemiyor ve ortaya herkesin yüreğini burkan o görüntü ortaya çıkıyor.
 
Haber bununla sınırlı kalmıyor; emekçi kardeşimizin bu davranışına kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu haberi daha da güzelleştiren, belki de oh be iyiki bu haberi okumuşum diyen  o güzel satırlarla o kardeşimize sesleniyor.

“Sevgili Kardeşim bu ambulans seni almaya geliyor diye tertemiz. Hastalandığınızda size biran evvel Ulaşsın diye yepyeni, Bu devlet malı benim üzerim kirli diye düşünme. Ambulansın Hastadan kıymetli olduğu günleri unut gitsin.” 

Evet gerçekten okurken mutluluğun en hazına ulaşmış hissettim kendimi. Bu vesileyle O emekçi Kardeşimizin ince düşüncesine ve yine ona cevap veren Bakan beyin O harika sözleri için Şükranlarımı sunuyorum.

KALIN SAĞLICAKLA…