Evet biraz ilginç, karmaşık gibi dursa da bu başlık gelinen noktada  Bütün insanlığın  Ortak temennisi olur diye düşündüm yazımın temenni kısmında. 

Bugün Çocuk Bayramı, onları birgün mutlu etmek için Bedenen bir koltuğa oturtup, Gazeteciler eşliğinde sorularla nasıl Vaatlerle bizi yöneteceklerini sorsak, nasıl cevaplar verirlerdi diye düşündüm mesela;

Onların Masumiyeti Yönetse Dünyayı Küresel Bazlı Savaşların hiç biri yaşanmazdı sanırım.

Kanadalı Çocuğun G20 Liderler zirvesine gönderdiği Mektup geldi Aklıma, mesajları aynen şu şekildeydi;  

G20 Ülkelerinin Yıllık Silahlanmaya yaptığı Yatırımın Dünyaya paylaştırılması halinde Dünyada hiçbir çocuğun yoksullukla mücadele etmeyeceğini söylemişti, bedeni küçük ama o kocaman Yüreğiyle.
 
UNICEF Raporlarına göre Dünyada 160 Milyon çocuk açlıkla mücadele ederken her 2 dakikada bir Çocuk açlıktan ölüyor maalesef.

Bugün Dünyada O Koltukta oturan Küresel güçteki Liderlerin yerine çocuklar yönetse; Suriye’de 300 bin çocuk Ölmüş yada Öldürülmüş olurmuydu diye düşünmeden edemiyor insan.

O Koltuğu o masumiyet yönetse Aylan bebeğin cansız bedeni sahilde olmak yerine kendi yatağında uyur vaziyette yarına, Çocuk Bayramına uyanmanın heyecanıyla olurdu diye düşünüyorum yine de.

İnsanlığı o Masumiyet yönetse Petrol savaşları yaşanmaz herkes üstünde yaşadığı toprağın altında ki zenginliğin asıl sahibi olurdu belki de.

Obamalar, Putinler, Kim  jonglar çocuk olsaydı… 

Eminim ki dünyayı çocuklar yönetseydi; ne savaş olurdu, ne kan, ne de kavga. Su savaşları yapılırdı belki. En fazla üstümüz ıslanırdı. Kan bulaşmazdı elbiselerine masum insanların. Anneler yine ağlardı belki; ama asla kan ağlayan olmazdı.

Bisküvisini Arkadaşıyla paylaşan o Çocuklar yönetse, Dünyanın İşleyen çarkları bu kadar bozulmazdı yine de.

Yazımın Başında dediğim gibi Benim ki sadece bir temenni ve maalesef ki kısa vade de mucize gibi bir beklenti.
 
Yinede tek bir günde olsa Dünyayı güzeleştirecek Bugün o masum Melekler.

Bugünlük bile olsa kendilerine has bu Bayramda, Dünyanın her yerinde hiçbir çocuğun açlıkla ve Ölümle mücadele etmediği bir Bayram diliyorum.
 
KALIN SAĞLICAKLA….