Dilimizde çok döner reklam kelimesi, özellikle yerel yönetimlere ithaf ederiz efendim şehrin reklamı eksik yapılıyor, yok efendim hiç yapılmıyor diye.

Hatta bilboardlarda aylarca sıra bekler belediyeler; bulunduğu ilçenin en özel yanlarını, ilçesinin ismini dış platformlarda duyurma çabasını.

E Tabiki bunlar belediyeciliğin ve yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır, ve hatta bir gerekliliktir.

Tabi bunu yapınca işin özünde kalmayı hatta öz kaynaklardan yaralanmayı da bilmek gerektiğini düşünüyorum.

Eskiden büyüklerimiz bizlerden bişey istediğinde, bizler o işin üstesinden gelemediğimizde ufak tefek fırçalamalarla nasibimizi alırdık. 

Bütün fırçalamalar biraz üzerdi, lakin büyüklerimizin bir sözlü fırçası hep kafamda kalmıştır, bizden istediği bir işin yöntemini bilmeden zorlandığımızda büyüklerimizin şu lafını hiç unutmam; 

Sağ elinle sağ kulağını tutmak varken, neden sol elini başına dolayıp sağ kulağını tutmaya çalışırsın derlerdi, yada bir elle neden iki karpuz kaldırmaya çalışırsınız derlerdi.

Kısacası yaptığınız işin yöntemini bilip, yaptığınız zaman, daha kolay yapabileceğimizi anlatmaya çalışmanın yöntemiydi bu sözler.

Geçenlerde düşündüm Şanlıurfa belediyeleri merkez ve ilçe belediyeleri bilboardları çok sık kullanma eğilimindeler. 

Bunlar belediyeciliğin olmazsa olmazlarımız dediği şeyler; lakin bilboardları istediğiniz kadar doldurun bunlar sadece yerel bazlı reklamların ötesine geçmeyecektir, yada etki alanı çok sınırlı olan reklamcılıktan öteye geçmeyecektir.

Yürüyen bilboardlar olsun ister aslında,her hafta bir şehirde,belediyelerimizin ismini gözler önüne serecek gerçek reklamcılar.

Nasıl olacak bu iş ben buldum bile Şanlıurfa bünyesinde kurulmuş, Eyyübiye belediyesi Ampute futbol takımı.

Geçen yıl Ankara da düzenlenen hızlandırılmış, lig usulüne uygun olarak yapılan tüm müsabakaları galibiyetle tamamlayıp, süper lige çıkan isimsiz kahramanlar.

İsimsiz kahramanlar diyorum çünkü bu kahramanların bu şampiyonluğundan bir Şanlıurfalı olarak yerel basından değilde, sosyal medyadan bu sporcu kardeşlerimize ait şahsi sosyal hesaplarından denk geldim.

Bu kardeşlerimiz Geçen Haftadan beri, Diyarbakır’da düzenlenen Türkiye kupası müsabakalarında Türkiye’nin en büyük takımlarıyla mücadele ediyor. 
 
Ben yine bu kahramanlara Şanlıurfa kanallarından değilde, bu sefer Ulusal kanallarda denk geldim; evet yanlış duymadınız, ulusal kanallar diyorum çünkü bu kahramanların maçının başlama vuruşunu,İçişleri bakanımız Süleyman soylu yaptığı içindir belkide.

Burdan belediyelerin değerli yöneticilerine seslenmek istiyorum; bu takım her hafta İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok metropol takımlarıyla maç oynamak için buralarda bulunacaklar.

Bu takıma vereceğiniz destek bu sporcu kardeşlerimizin yanında olduğunuzu göstermek açısından, hemde birer yürüyen reklam bilboardı olmak açısından çok önemli.

Bende diyorum ki Sağ kolunuzu boynunuza dolayıp sol kulağınızı tutmanıza gerek yok.... ALIN SİZE REKLAM..

KALIN SAĞLICAKLA...