Bir kulun başka bir kul üzerinde olduğu haktır. Kul hakkının vebali yüce Allah katında oldukça fazladır. 
Cenab-ı Hak kul hakkı için "Benim yanıma her şey ile gelin affederim. Fakat kul hakkı ile gelmeyin, onu ben değil, kulum affeder. " demiştir. 
Allah'ın bu günahı bağışlayabilmesi için hakkı yenen kula danışacağı bilinmektedir. Eğer hakkı yenen hak sahibi kişiyi bağışlamazsa Allah bu günahı affetmeyecektir. Cenab-ı Hak her insana bir takım haklar tanımıştır. İnsanların birbirleri üzerinde hakları bulunmaktadır. Bir kimse bir kimsenin hakkını yer, malını çalar, hırsızlık yapar ise büyük vebali olan kul hakkını işlemiş olur.

Dün çoğu sosyal medya platformunda haftasonu yapılan KPSS sınavı sorularının, bir yayınevinin Deneme sınavı sorularıyla birebir aynı olduğu iddia edilmişti.

 Bu soru Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sorulmuş, Cumhurbaşkanı sınavın incelenmesi için Devlet Denetleme Kuruluna gerekli incelemenin yapılması İçin çağrıda bulunmuştu.

ÖSYM jet hızıyla iddia edilen şeyi yalanlamış ve asılsız olduğunu belirtmişti;
gel gör ki Cumhurbaşkanı bu gece bir Kararname ile ÖSYM Başkanını görevden aldı. 
Bu görevden alma soruların birileri tarafından bir gruba verildiğinin en açık kanıtıdır çünkü Cumhurbaşkanının bir iddia üzerinden bir bürokratı görevden alacağını düşünmüyorum, Ama gel gelelim asıl meseleye Cumhurbaşkanı bu soruların hangi yayınevi tarafından hangi gruba peşkeş çekildiğini, ve ÖSYM Başkanının hangi gruba hizmet ettiğini ortaya çıkarmak İçin gerekli incelemeleri en titiz şekilde yapmalı, 
Çünkü yıllardır Devlettin içerisinde yer alan bürokratların verilen görevi şahsi çıkarları çerçevesinde kullananların 15 Temmuz Darbe girişimine kadar cüret ettiklerine hepimiz şahit olduk.

Pazar günü yapılan bu sınava yaklaşık 1,5 milyon( 1 milyon 398 bin) genç Devlette hizmet etmek için ter döktü. Dile kolay bu kadar gencin vebali bu sınavı birilerine peşkeş çeken herkesin boynundadır.

Öyle sanıyorum ki Cumhurbaşkanı da sınavla ilgili iddiaların gerçekliğinden şüphe duymamış ve ÖSYM başkanını görevden almıştır.

Sayın Cumhurbaşkanının da bu gençlerin vebalini alan guruplara her kim olursa olsun gerekli işlemleri yapacağından asla şüphem yoktur.
Çünkü gerçekten vebali ağır olur.