Gerçekten bu işte bir terslik var hangi iş mi?

Dünyayı kasıp kavuran pandemi sonrası başlayan gıda krizinin, tam bitmişken başlayan Rusya Ukrayna savaşıyla tavan yapmasının etkilerinden bahsedeyim.
 
Geçen Hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi Kooperatiflerine bağlı Marketlerin temel gıda ürünlerinde Yüzde 30’luk bir indirime gidileceğini müjdelemişti.
 
Sayın Cumhurbaşkanı üstüne basa basa şu ifadelere yer vermişti; “Tarım Kredi Kooperatifi Halktan kar etme amacı güden bir kurum değildir” demiş ve bu ciddi indirim halkta büyük bir beklentiye neden olmuştu.

Bugün Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerine ait bir şubeye gidip durum bizzat görmek istedim.

Açıkçası gidene kadar araba park yeri bile bulmakta zorlanacağımı düşündüğüm marketin önünde kimseyi bulmayınca merak ettim.
Kafamda acaba stok sıkıntısı var da halk gelmiyor diye geçirip markette girdim.

Markette girdiğimde ben ve kasiyerler dışında tek bir şahıs yoktu ve bu durum gerçekten şaşırtıcı gelmiş gözlerim direk raflara yönelmişti.  düşündüğümün aksine raflar ürün doluydu, bütün ürünlerin üzerinde yüzde 30 indirim etiketi vardı.

Tamam da bu ucuzluğa halkın böyle sessiz kalması daha da şaşırtmıştı beni sırasıyla temel gıda ürünleri yazan bütün rafların fotoğraflarını çekip marketten ayrıldım.

Hemen 50 metre ötesinde bulunan kurumsal bir Marketin aynı ürünleriyle kıyaslamak İçin O markette girdim ve yazımın başlığına tam olarak orda karar verdim.

Belki biraz sayısal değer olacak ama bir kaç örneği sizinle paylaşmak istiyorum hem de yüzde 30 indirimli haliyle.

Mesela 5 litrelik ayçiçek yağının Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatı 189,95 TL iken aynı yağın O kurumsal Markette 146 TL olduğunu gördüm.

Yine Tarım kredi Kooperatif marketinde 53 lira olan 5 kğ un fiyatının kurumsal markette 48 lira olduğunu gördüm.

Yine Tarım Kredi Kooperatifinde yaklaşık 5 çeşit 1 litrelik süt paketinden en ucuzunun 16,45 olduğunu ama O kurumsal Markette 11,75 TL olduğunu gördüm.

Son olarak Tarım Kredi Kooperatifinde Bulgur ve Köftelik kğ Fiyatının 15,90 TL olduğunu o Kurumsal Markette ise 14,50 TL olduğunu gördüm.

Akla gelecek tüm ürünlerin hepsi dışardaki Market fiyatlarının üstünde satılıyordu.

İşin sonuç kısmı İzdihamdan korkarak gittiğim markette benim dışımda kimsenin olmamasının nedenini gözlerimle görme fırsattım oldu.

Yani açıkçası bu işte bir terslik var ama ben çözemedim. Umarım Bu işten birileri haberdardır.

Eğer gerçekten bu ürünlerin yüzde 30 indirimli hali ve kar amacı güdülmeden satışı bu fiyatsa diğer kurumsal marketlerin fiyatlarının olağanüstü ucuz olduğunu gördüm.

Şimdi Dün Maliye Bakanının Kurumsal Marketlere çağrıda bulunarak Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerini Emsal görmeleri gerekir lafını bu sefer Kurumsal Marketleri emsal göstererek Tarım Kredi Kooperatiflerine indirim çağrısında bulunması gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü bu işte gerçekten bir terslik var.

KALIN SAĞLICAKLA…