Türk siyasi tarihinin belkide en kritik seçimi yaklaşırken, Bütün siyasi partiler yavaş yavaş meydanlara inmeye başladı.

Kritik bir küresel ekonomik sıkıntı ve gıda krizinin gölgesinde belkide Cumhuriyet Tarihinin bütün partiler adına en zor sınavına ön hazırlıklar yapılıyor.

Cumartesi günü 3 yıllık bir aradan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış programları için Şanlıurfa’ya geldi.

Bende Miting alanında pür dikkat Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği her mesajı dinlemek için hazır bulundum. çünkü Cumhurbaşkanı Hafta içi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralıkta açıklayacağı Ekonomik politikalar programına ithafen; “3 Aralıkta Şanlıurfa’dan asıl mesajları vereceğim.”demişti.

Şanlıurfa’da 2014 yılında yapılan Genel Seçimlerden sonraki en kalabalık mitingine şahit oldum.

Cumhurbaşkanı yaklaşık bir saat gecikmeli geldiği miting alanındaki kalabalığın karşısında kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. 

Cumhurbaşkanının ana gündem maddeleri Enflasyon, Ekonomik gelişmeler ve Terörle mücadele vurgusu ağırlıklıydı.

Yazımın başında bahsettiğim 22 yıllık bir İktidarın belkide göreceği en zor seçimin Şanlıurfa’daki en ciddi sıkıntısı, İktidar partisinde Abilik rolü üstlenecek bir lider eksikliği hemen hemen her platformda dile getiriliyor.

Şanlıurfalı STK’lardan yerel gazete ve ajanslara kadar hepsinin hem fikir olduğu ortak nokta; Şanlıurfa özelinde hiç bir milletvekilinin birbiriyle hareket etmediği, Ortak payda etrafında birleştirici bir gücün bulunmadığı ve bu duruma Liderlik yapacak bir kişinin, eksikliği yıllardır konuşulan durumun ana başlığı gibidir.

Bana göre bu mitingin Şanlıurfa özelinde en net mesajı; o liderin ismini haykıra haykıra defalarca dile getirildiği ve net kararın halk tarafından belirlendiği en net mesajdı.

Neydi bu mesaj?

Mehmet Kasım Gülpınar! Evet, diyeceksiniz ki Kardeşim Sayın Gülpınar tüm mitinglerde bu şekilde karşılanan sevilen biri. Evet, ama bu mitingin diğerlerinden farkı Siverek teşkilatı özelinde değil,Tüm Şanlıurfalının bu sıkıntılı süreçte partiyi toparlama görevini üstlenecek ismin Gülpınar olduğunu Cumhurbaşkanının her mesajını keserek dile getirmesiydi. 

Seçime katılan tüm halkın bu kadar coşkuyla Sayın Gülpınar’ın ismini haykırması, yıllardır bir yara olarak kalan Parti içi tüm dengeleri en Objektif şekilde dizayn edebilecek Sayım Gülpınar’ın bu kanayan yaraya yazılabilecek en doğru Reçete olduğu görüşü hakimdi.

KALIN SAĞLICAKLA…