Apple ürünlerinin Çin'de yasaklanmasından sonra şimdide sıra Almanya'ya geldi. Teknoloji devi Apple'ın ülkeler ile başı derde girdi. Birçok ülkede yasallaşma sürecinin dışında Apple'a açılan davalar sebebiyle ürün satışı yapılamıyor. Ürün satışı yapamayan Apple'ın 2019 yılındaki stratejisi ne olacak çok merak ediyoruz. Gelen bilgilere göre Qualcomm ile Apple arasındaki mahkemede karar verildi. iPhone 7 ve 8 modelleri artık Almanya'da satılamayacak. Amerikan çip üreticisi Qualcomm, Apple'a açtığı davada öne geçmiş oldu.

MAHKEME KEFALET BONOSU İLE YASAK KOYACAK


Apple'ın satışlarının hız kazanması için gerekli adımların atıldığı Almanya'da şirketin gidişatı birçok söylenti vardı fakat mahkemenin sonuç konusunda işi uzatmaması Apple'ın satışlarını bir hayli etkileyecek. iPhone 7 ve 8 modellerini kapsayan bu yasağın yürürlüğe girmesi için gerekli olan adımlar var. Qualcomm şirketinin Almanya'ya 1 milyar avrodan fazla para vermesi gerekiyor. Qualcomm şirketinin imza attığı 1 milyar avrodan fazla para ödenince Apple modellerinin satışı ülkede yasaklanacak.

APPLE CİHAZ GELİRLERİNİ QUALCOMM İLE PAYLAŞABİLİR


Almanya'da devam eden mahkemeden çıkan sonuçlar arasında Qualcomm'a çok işine yarayacağı bir hak tanındı. Almanya'da satılan ve bahsi geçen iPhone modellerinden gelen yaklaşık milyonlarca avroda Qualcomm hak sahibi olabilir. Qualcomm yetkililerine Münih mahkemesinin verdiği bilgiye göre, satılan cihazların gelirini alabileceği söylendi. Başına gelecekleri tahmin eden Apple'ın Almanya'da iPhone satışlarını durduracağı yönünde bir 'sızma' haber yayınlamıştı. Amerikan şirketleri Apple ve Qualcomm arasındaki savaşın ne gibi krizler ortaya çıkaracağını hep birlikte göreceğiz.
Editör: Haber Merkezi