Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, katil İsrail güçlerinin Gazze'ye 75 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 20 bini aştığı, bunların en az 8 bininin çocuk, 6 bin 200'ünün kadın olduğu belirtildi.

İsrail ve Hamas ateşkes anlaşmasının detayları belli oldu İsrail ve Hamas ateşkes anlaşmasının detayları belli oldu

Saldırılarda yıkılan binaların enkazında kalan kayıp kişilerin sayısının 6 bin 700 olduğu belirtilen açıklamada, bunların yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğunun altı çizildi.

Açıklamada, Gazze'de katil İsrail'in saldırılarında yaralananların sayısının 52 bin 600'ü geçtiği ifade edildi.

Katil İsrail askerleri Filistinlileri, kadın ve çocukların önünde katletti

Gazze Şeridi'ndeki sağlık kaynakları, basında yer alan, "katil İsrail güçlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Anan ailesinin evinde, çocukların ve kadınların gözü önünde 13'ten fazla kişiyi infaz ettiği" haberini doğruladı.

Filistinli aktivist Muhammed Yahya da Anan ailesinden bir kadınla yaptığı telefon görüşmesinde, kadının şu sözlerine yer verdi:

"İşgalciler 15'ten fazla Filistinliyi kadın ve çocukların önünde infaz etti. Aralarında kocam ile 3 erkek çocuğum vardı. İşgalciler, geride kalan kadın ve çocukları ise bombardımana hazırlık olarak bir odada alıkoyuyor. Aileyi etkileyen büyük katliamın ardından kadın ve çocuklar artık panik ve korku dolu anlar yaşıyor. Kadın ve çocukların yüzlerinde korku, üzüntü ve çaresizlik boğukluğu var. Bu olup bitenlerin canlı bir kanıtı. Sonra ABD size sivilleri hedef almıyoruz! şeklinde işgali anlatıyor." KAYNAK: AA, DİYANETHABER 

Editör: Haber Urfa