Türkiye'de USB flash sürücüsü denince akla ilk gelen markalardan birisi olanSanDisk, CES 2019'da oldukça farklı bir ürün tanıttı. Tanıtılan ürünün boyutu ve aynı zamanda yaptıkları bir hayli konuşulacak gibi duruyor. Bir parmak boyutunda olan yeni USB flash sürücünün boyutunun tam 4 TB olduğu açıklandı. Fiyatı hakkında bilgi verilmediği gibi ne zaman satışa çıkacağı konusunda da henüz bir detay verilmedi. İçerisine yüzlerce işletim sistemi kurabileceğiniz veya bütün hayatınızdaki anılarınızı ömür boyu saklayabileceğiniz bir boyutu vardır.

2500 DOLAR FİYAT ETİKETİ İLE SATILABİLİR


SanDisk geçtiğimiz sene 2 TB boyutunda yine ultra küçük bir USB-C sürücüyle çalışan bir bellek tanıtmıştı. Bu muhteşem aygıtın hayatımıza katacağı güzellikler vardı ama insanlar bu ürünü satın almayı bile düşünmediler. 1250 dolar fiyat etiketine sahip ürünün güncel döviz kuru ile Türkiye fiyatını düşündüğümüzde yaklaşık olarak 7 bin lira fiyat segmentinde fiyatının olabileceğini söyleyebiliriz. Hal böyle olunca insanlar bütün paralarını bu küçük cihaza vermek istemediler. 2 TB cihazın fiyatını düşündüğümüzde iki katı büyüklüğünde olan bu ürünün fiyatı 2 katı olabilir.

SADECE USB KABLOSUYLA ÇALIŞACAK


Ürünün en kötü yanı olarak kabul edilen şey ise 2500 dolar fiyat etiketiyle satılması muhtemel bu flash sürücünün bir kablo ile çalıştırılacak olmasıdır. Tasarımı gereği gizlenen bir kabloya sahip olan cihazın oldukça muhteşem tasarımını bir anda yok eden USB-C kablosu ortaya çıkabiliyor. Sadece kablosu bile yüzlerce dolan bu cihazın detayları CES 2019 sonrası ortaya çıkacak.
Editör: Haber Merkezi