Microsoft yeni işletim sistemi için kolları sıvadı. Yeni yıl ile beraber dünyada oldukça köklü değişikliklerin geleceğini sizlere söyleyelim. Özellikle teknoloji anlamında çok ciddi değişikliklerin olacağını söylemek gerekiyor. Teknoloji şirketlerinin oldukça büyük projeleri var ve bütün projelerini sadece 2019 yılı için sakladılar. Yeni yılda yine köklü bir değişiklik Microsoft tarafından yapılacak. Yen işletim sistemi olacak Windows Lite ile piyasaya bir hayli hareketlenecek. 2019 yılında gelecek Windows Lite işletim sistemi için birçok söylenti var ama elbette şuan için herhangi bir resmi açıklama yapılmış değildir.

DAHA HAFİF VE HIZLI BİR İŞLETİM SİSTEMİ OLACAK


Yeni yayınlanacak olan işletim sisteminin büyük ilgi göreceği şimdiden belli oldu. Haberlere göre işletim sisteminin sadece öğrencilere ve aynı zamanda işletmelere özel olarak verileceği söyleniyor. Bu söylentiler Microsoft tarafından yalanlamadığı gibi bu iddianın doğruluk payı henüz bulunmuyor. Windows Lite ile çok daha hızlı ve aynı zamanda yalın bir kod düzenini Windows'a getirecek olan Microsoft'un çalışmaları halen devam ediyor. Yeni yazılımla birlikte abonelik sisteminin de geleceği yine yabancı basında en çok konuşulan şeyler arasındadır.

LİSANS YERİNE AYLIK ABONELİK SİSTEM GELEBİLİR


Microsoft'un gelir elde etmek için çok fazla ürün olmadığı gibi ürün satışında da büyük sıkıntılar çekiyor. Windows ürünleri artık bilgisayarlarda hazır olarak gelmiyor ve haliyle merak edilen konulardan bir tanesi Microsoft'un yeni kazanç şekli oluyor. Yeni yazılımla birlikte Microsoft'un tıpkı Office ürününde olduğu gibi abonelik sistemine geçeceği söyleniyor. Windows kullanmak isteyen kişiler artık aylık abonelik sistemleriyle bu işletim sistemini kullanılabilecekler. Detayların 2019 yılının ikinci yarısında ortaya çıkması beklenior.
Editör: Haber Merkezi