Eskiden silah satışlarında kuru sıkı tabanca bile olsa çok ciddi bir oranda yükselme yoktu artık fakat devir iyice değişti. Kuru sıkı, yani ses tabancası almak için çok uzağa gitmenize gerek yok. Çok kolay bir şekilde silah satın almak için e-ticaret sitelerine bakabilirsiniz. Birçok yerli ve yabancı şirketin kuru sıkı tabancalarını, tüfeklerini yada diğer silah çeşitlerini kredi kartına taksitle internetten alabilirsiniz. Yılda 4 binden fazla insanın silah sebebiyle hayatını kaybettiğini düşününce bu tür şeylerin internetten satılması bizi şaşırtıyor.

100 LİRAYA BİLE SİLAH BULABİLİYORSUNUZ


İnternette bu işi yapan onlarca işletme var ve hepsinin internet sitesinden çok uygun fiyata kuru sıkı silah satın alabiliyorsunuz. Üstelik sizden istenen belge sadece sabıka kaydı oluyor. Sabıka kaydınız ile gittiğiniz her silah dükkanında yada e-ticaret sitelerinden silah satın alabilirsiniz. İstenilen belgeleri yolladıktan sonra silahınız evinize kadar geliyor. Üstelik 100 liraya alınan silahlarda bile taksit imkanının sizlere sunulduğunu söyleyelim. Tabancalar dışında kuru sıkı birçok tüfekte markaların stoklarında bulunabiliyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANS KAYNAĞI OLABİLİR


Terör örgütünün kuru sıkı tabancaları özel yöntemlerle normal silah haline getirebildiği söyleniyor. Geçtiğimiz günlere Hakkari'de bulunan 500'den fazla kuru sıkı tabanca asla bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyordu. Kuru sıkı tabancaların haricinde normal silahların ruhsatsız olarak ülkeye girmesi yine terör örgütüne finansman sağlayabiliyor. Ruhsatsız silahların birçoğu ülkeye farklı yollardan giriyor ve terör örgütlerinin bu işte parmağı olduğu düşünülüyor.
Editör: Haber Merkezi