Asgari ücrette gidilen ciddi değişim insanları bir nebzede olsa mutlu etmeyi başarmıştı. Peki bu mutluluk daim olacak mı yada gelen zamlarla aynı oranda üzülecek miyiz? Bu sorulara yanıt çok yakında verilecek. Bu konu her sene olduğu gibi bu senede değişmeyeceğini zamların çok seri bir şekilde her alandan yapılacağı konusunda uzmanlar ortak fikirde. Peki bu zamlar ne kadar olacak. Doğalgaz ve petrol ürünlerinde geçtiğimiz haftalarda ÖTV indirimi uygulanmıştı. Bu indirimin yıl sonuna kadar devam edeceği zaten biliniyor. Peki yılbaşından sonra bu indirimler devam edecek mi yada yeni zamlarla birlikte fiyatlar artacak mı konusu hakkında hükumet net bir açıklama yapmadı.

DOĞALGAZ VE PETROL ÜRÜNLERİ ZAMLARINA ÇÖZÜM ARANIYOR


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın bu konu hakkında yapacağı açıklamalar dört gözle bekleniyor. Sayın  Berat Beyin yaptığı açıklamalar her geçen gün içimizi ne kadar serinletse de maaş ve giderler söz konusu olunca o kadar mutlu olamıyoruz. Berat Albayrak'ın ve Başbakanımızın yaptığı ve Ruslarla ortak olarak kurulan Nükleer Enerji Santrali fiyatlarımızı ne kadar etkileyeceği de merak konusu oldu. Eğer bu santrallerden Türkiye'de 3 tane daha kurulursa elektrik enerjimizi kendi kendimize üretebileceğiz. Bu da elektrik fiyatlarında ucuzlamaya sebep olabilir.

FATURALAR MAAŞIN YÜZDE 45'İ KADAR


Geçtiğimiz sene insanların ödediği fatura miktarı tüm dönem ortalamasına vurulduğunda bir evde tek kişi çalışan bir aile için maaşın yüzde 30 ile 45 arasında  faturalara gittiği söylenmişti. Peki bu sene bu rakamlarda değişiklik olacak mı bu rakamlar artacak mı düşecek mi sorusu  insanların kafasında yer edinmeye başlandı.
Editör: Haber Merkezi