Youtube'dan gelir elde eden birçok isim ortaya çıktığından bu yana videoların ardı arkası kesilmemeye başladı. Bu anlamda oyunculardan gelen videolar bazen herkesin ağzını açık bırakır sahneleri karşımıza çıkardı. Özellikle ünlü Gamer Ninja, Fortnite oyuncusu olarak 1 yıl boyunca hem Youtube'da video yayınladı hem de Twitch'de canlı yayın yaptı. Bu iki web sitesinden elde ettiği gelirin 10 milyon dolara ulaştığını açıklayan 27 yaşındaki yayıncının gerçek isminin Tyler "Ninja" Blevins olduğunu da söyleyelim.

SOCİAL BLADE SİTESİNDE BİNLERCE OYUNCU VAR


Social Blade sitesinde tahmini olarak Youtuber gelirlerini görebiliyorsunuz. NinjasHyper isimli kullanıcı için tahmini gelirlere baktığımızda ise günde 5000 den biraz fazla izlenme koyarak 10 milyon dolara kadar kazanabileceğini gördük. Twitch üzerinden bağışta alan oyuncunun 2018 yılında 10 milyon dolardan fazla kazandığını tahmin ediyoruz. Social Blade sitesinden istediğiniz Youtuber'ın aylık veya yıllık kazancına göz atabilirsiniz.

20 MİLYON TAKİPÇİYE ULAŞTI


Youtube'da 20 milyon takipçiye ulaşan Ninja isimli Gamer, sadece oyun videoları ile gelir elde ediyor. Üstelik Ninja'nın neredeyse sadece Fortnite oynayarak vakit geçiriyor. Günün 3'de 2'lik zamanını bilgisayar başında geçiren oyuncunun bazı zamanlarda dışarı çıkarak eğlendiğini söyleyelim. Genelde takipçileri ile canlı yayın yapmayı seviyor. Üstelik bahsi geçen 10 milyon dolardan fazla gelirin hepsi Youtube veya Twitch'e ait değildir. Birçok sponsorluk anlaşmasından ve aynı zamanda turnuvalardan elde edilen gelirin geçerliliği bilinmiyor.
Editör: Haber Merkezi