Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosundaki son durumu değerlendirdi. Bakan Koca, "(Vaka sayısı) Aşağı doğru inmeye başladı. Geçen hafta sonu itibariyle pikini yapmış oldu. Şu an hastaneye yatışlar yüzde 28-30 gibi azalmış oldu. Yoğun bakıma yatış yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki hafta daha da aşağı doğru ineceğini tahmin ediyoruz" diyerek, hastane yükünün de önümüzdeki haftalar da düşeceğini söyledi.

Make zorunluluğu Kaldırılıyor mu?

Yeni tedbirler gelebilir mi sorusuna Bakan Koca, "Önümüzdeki hafta çarşamba gününe işaret ederek, "Gelecek hafta çarşamba günü mücadeleyi ve geldiğimiz noktayı, bundan sonra ne olacağını anlatacağımız bir basın toplantısı yapacağız. Bugüne kadar geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne yapılması gerektiğini daha net anlatan bir dönem olacak. Maske ve benzeri tedbirler ne zaman test yapılması gerektiği dahil olmak üzere birçok konu ele alınacak. Maskeyi nerede daha önemle takmamız gerektiğini anlatacağım" dedi.

Yerli aşı Turkovac tüm devlet hastanelerinde uygulanmaya başlayacak

Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ın 81 ildeki devlet hastanelerine sevkiyatının başlayacağını bildiren Koca, "Gelecek haftadan itibaren sadece eğitim ve araştırma veya şehir hastaneleri değil, ilçeler dahil olmak üzere bütün devlet hastanelerinde TURKOVAC uygulaması başlayacak" dedi.

Koca, TURKOVAC'ın Omicron varyantına karşı etkinlik çalışmasının sürdüğünü hatırlatarak "TURKOVAC'ın Omicron ile ilgili hayvan çalışmaları başladı. Hayvan çalışmalarının ikinci dozu zannediyorum yarın yapılacak. Mart ayına da Omicron varyantına yönelik TURKOVAC aşısını tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi