Bugün başlayan Yerel seçimlerle birlikte Şanlıurfalı vatandaşlar oy kullanmaya başladı.

Sabah saatlerinde Halfeti’de cereyan eden blok oy kullanma iddiası sebebiyle sandık başkanı, sandık görevlileri ve vatandaşlar arasında yaşanan arbede de başkan ve üyeler darpedilirken söz konusu sandıkta oy kullanımı durdurulup tutanak tutturuldu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeniden Refah partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gülpınar

Ne kadar çağrıda bulunsak da gerekli adımlar atılmadı ve sonuç olarak bugün olumsuz olaylar yaşandı” dedi.

Başından beri Halfeti’yi gündeme getiriyoruz diyen Gülpınar, ne yazık ki etkili bir iletişim sağlayamadık. Bugün yaşananlar önceden tahmin edilebilirdi ve maalesef sözlerimiz dikkate alınmadı. Başka bir bölgedeki bir sorun ortaya çıktığında hemen müdahale edilmeliydi. Ne kadar çağrıda bulunsak da gerekli adımlar atılmadı ve sonuç olarak bugün olumsuz olaylar yaşandı. Umarım yetkililer artık bu konuya sağlıklı bir yaklaşım sergiler ve sorunu adil bir şekilde çözerler. Haksızlığa yol açmadan bu durumu sonuçlandırırlar. Umarım böyle olur, böyle olmasını da tahmin ediyoruz.

Oy kullanımı ile ilgili konuda Gülpınar, “Evet, bugün nihayet 31 Mart gününe geldik. Yaklaşık iki aylık bir çalışmanın neticesinde bugün Şanlıurfa ve Türkiye genelinde, bizim için de önemli olan, özellikle Şanlıurfa’da yerel yöneticileri belirlemek için halk kararını verecek. Bu vesileyle, sandıklarda görevli arkadaşları ve diğer görevlileri motive etmek amacıyla onları ziyaret etmeyi düşündük. Ellerine, emeklerine sağlık diyerek, gayet güzel bir seçim ortamının olduğunu görmek sevindirici. Şu anda huzurlu bir şekilde devam ediyor, inşallah sonuna kadar da böyle gidecek.

Bu vesileyle, sandıklarda görevli arkadaşları ve diğer görevlileri motive etmek amacıyla onları ziyaret etmeyi düşündük. Ellerine, emeklerine sağlık diyerek, gayet güzel bir seçim ortamının olduğunu görmek sevindirici. Şu anda huzurlu bir şekilde devam ediyor, inşallah sonuna kadar da böyle gidecek.

Saat 16:00’da sona erdikten sonra, seçim sandıkları açıldıktan sonra, eminim ki Şanlıurfa için en hayırlısı gerçekleşecektir. Temennimiz de bu yönde. Bütün demokratik haklarını kullanan hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah, hep birlikte bu akşam neticeyi alırız. Şanlıurfa için en hayırlısı neyse, o olsun diyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bizler, bütün teşkilat olarak, sahadayız. Seçimin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için arkadaşlarımız bütün gayretlerini gösteriyorlar. Dediğim gibi, biz de neticeyi bekliyoruz. Değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Sabahından beri arazidesiniz ve görevinizi layıkıyla yapmaya çalışıyorsunuz. Sizlerin de emeğine sağlık diyorum. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa ve ilçelerinin Bayram Namazı Saatleri Şanlıurfa ve ilçelerinin Bayram Namazı Saatleri

Editör: Haber Urfa