Süper Lig’in 23. haftasındaki dev derbide Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek 22 Aralık 1999’dan bu yana Kadıköy’deki ilk galibiyetini elde ederken ligdeki galibiyet serisini de 7 maça çıkardı.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk ediyor. Galatasaray, 21 senenin ardından Kadıköy'deki ilk galibiyetini 3-1'lik skorla aldı. Galatasaray'ın golleri Onyekuru, Donk ve Falcao gelirken Fenerbahçe'nin tek golü ise Kruse'den geldi.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk ediyor. Galatasaray, 21 senenin ardından Kadıköy'deki ilk galibiyetini aldı. Galatasaray'ın golleri Donk ve Falcao gelirken Fenerbahçe'nin tek golü ise Kruse'den geldi.

Ryan Donk’un Fenerbahçe’ye 3. golü

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Ryan Donk, kariyerinde 3. kez Fenerbahçe’ye gol atma başarısı gösterdi. Donk 2’sini Galatasaray, 1’ni de Kasımpaşa forması ile kaydetti.
Süper Lig’in 23. haftasında Kadıköy’de Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray’da savunmada oynayan Ryan Donk, hücumda da takımına katkı verdi. Donk, müsabakanın 40. dakikasında attığı golle takımına deplasmanda eşitliği getirdi. 33 yaşındaki futbolcu bu sezon daha önce ligde Kayserispor maçında da rakip fileleri havalandırmıştı.

Fenerbahçe’ye 3. golü
Ryan Donk ayrıca kariyerinde 3. kez Fenerbahçe’ye gol atma başarısı gösterdi. 2 Kasım 2018’de Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan derbide gol atan Donk, 16 Eylül 2013 yılında da Kasımpaşa’da oynarken Fenerbahçe filelerini havalandırmıştı.

Tribünlerde Ersun Yanal istifa sesleri

Fenerbahçeli tribünler derbi yenilgisi sonrası Teknik Direktör Ersun Yanal’ı istifaya davet etti.
Süper Lig’in 23. haftasında dev derbi mücadelesinde Galatasaray deplasmanda 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla mağlup etti. Müsabakanın sonunda tribünler futbolculara tepki gösterirken Teknik Direktör Ersun Yanal’ı istifaya davet etti.

Fatih Terim’in Ersun Yanal’a karşı 5. galibiyeti

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi aynı zamanda iki takımın teknik adamlarının da rekabetine sahne oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, oynanan müsabaka ise 13. kez karşı karşıya gelmiş oldu.
İki takım çalıştırıcısı ilk olarak 4 Eylül 1996 yılında oynanan Galatasaray (Fatih Terim) - Denizlispor (Ersun Yanal) mücadelesinde rakip oldu. Bu karşılaşmayı Terim’in öğrencileri 2-0 kazandı.
Bu derbi ile birlikte Fatih Terim, Ersun Yanal’a karşı galibiyet sayısını 5’e çıkardı. Yanal’ın takımları ise 1 defa galibiyet sevinci yaşadı. 7 maçta ise kazanan taraf çıkmadı.
İki teknik adam derbilerde ise 4. kez karşılaştı. Bu maçlarda Ersun Yanal’ın galibiyeti bulunmaz, Fatih Terim 2. galibiyetini elde etti. 2 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Derbide kartlar havada uçuştu

Halil Umut Meler, sarı-lacivertlilere 2 kırmızı kart, 6 sarı kart, sarı-kırmızılılara da 1 kırmızı kart, 5 de sarı kart çıkardı.
Süper Lig’in 23. haftasında Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisini FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yönetti. Meler’in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kerem Ersoy yaptı.
Karşılaşmada kartlar havada uçuştu. Fenerbahçe’de Teknik Direktör Ersun Yanal ile Deniz Türüç kırmızı kart görürken, Serdar Aziz, Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Nabil Dirar, Mauricio Isla ve Volkan Kazak (Yardımcı antrenör) sarı kart gördü.
Galatasaray’da ise Younes Belhanda kırmızı kart, Teknik Direktör Fatih Terim, Radamel Falcao, Jean Michael Seri, Ryan Donk, Mariano sarı kart ile cezalandırıldı.Derbide kartlar havada uçuştu.

 Galatasaray, 20 yıl sonra Kadıköy’de galip

Fenerbahçe’yi mağlup eden Galatasaray, 21 yıl sonra rakibi deplasmanda yenmeyi başardı.
Galatasaray, Süper Lig’in 23. haftasında Kadıköy’de karşı karşıya geldiği Fenerbahçe’yi mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece rakibine karşı deplasmandaki kötü istatistiği de sona erdi. Cimbom buradaki son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde almıştı. O dönemde de takımın başında Fatih Terim bulunuyordu.
Bu maç öncesinde Galatasaray, Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe ile 23 kez mücadele etmişti. Sarı-kırmızılılar, 20'si lig, 3'ü de Türkiye Kupası olmak üzere Kadıköy'de çıktığı 23 resmi müsabakada 15 kez yenilgi alıp, 8 kez de berabere kalmıştı.
Galatasaray böylece rakibini 23 maç sonra yenmeyi başardı.

Editör: Haber Merkezi