Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde, 37 ilden 61 partili milletvekili ile kahvaltıda bir araya geldi. Bakanların da tam kadro katıldığı toplantıda söz alan milletvekilleri illerindeki sorunları, teşkilatlardan gelen talepleri, bölgelerinin ihtiyaçlarını ve yapılan çalışmaları anlattı. Erdoğan, milletvekillerine talimat yağdırdı.

Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal

Rehavete kapılmayın mesajı
Edinilen bilgilere göre, toplantıda anayasa çalışmalarının tamamlandığını, kısa bir süre içinde Meclis’e sunulacağını söyleyen Erdoğan, “2023 analizi ve planlamamızı yapacağız. Bu seçimler bir kader seçimi. Muhalefetin dağınık olması rehavete kapılmamızı gerektirmiyor. Meclis, komisyon, genel kurul ve anayasa çalışmaları seçime kadar devam ediyor” dedi.

Meclis çalışmalarını aksatmayın direktifi
Erdoğan, milletvekillerini Meclis çalışmaları konusunda uyararak, “Genel Kurul’a aktif olarak katılın. Yoklamalara riayet edin. Orayı boş bırakmayın. Bütçeye de aktif katılım sağlayın. Komisyon üyesi olmayan arkadaşlarımız da katılsın. Grup yönetimi ve genel merkezle sürekli temas halinde olun” talimatını verdi.
 

Seçime kadar fahiş fiyatı bitirin talimatı
Vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vatandaşın son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntıları sıklıkla dile getirdiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş fiyatla mücadele konusunda neler yapılıyor diye sorduğu ve bu konuya ağırlık verilsin talimatı verdiği öğrenildi. Erdoğan, bakanlara seçime kadar enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele konusunda somut adımlar atmak için çalışılsın dedi.

Kasım Gülpınar ile başbaşa 40 dakika özel görüşme 
AB Uyum Komisyonu Başkanı , Ak parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da  kahvaltıya katılan isimler arasında yer aldı. Erdoğan Gülpınar’la da özel olarak konuştu, görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. 

KAYNAK: İNTERNETHABER

Editör: Haber Merkezi