Türkiye 14 Mayısta sandık başına gidiyor.
Seçim takviminin resmen başlamasından sonra tüm gözler Siyasi partilerin seçime gireceği milletvekili aday listelerine çevrilmiş durumda.

Şanlıurfa’da siyasi partilerin aday adayları yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Adalet ve Kalkınma partisinin Şanlıurfa’da aday adayları arasında belkide seçimin kaderini belirleyebilecek bir sürpriz yaşandı.

Ak Parti MKYK üyesi ve AB Uyum Komisyonu Başkanlığı yapan mevcut Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın aday adaylığı başvurusunda bulunmaması seçmenler tarafından adeta şok etkisi yarattı.

Taraflı tarafsız tüm Şanlıurfalı seçmenler tarafından örnek bir çalışma sergileyen Gülpınar’ın isminin olmaması, seçmenler arasında partide oluşabilecek ciddi bir bürokrasi boşluğunun başlangıcı olabileceği, aday kesin listelerinin YSK’ya bildirme süreci olan 9 Nisan tarihine kadar bu belirsizliğin giderilmemesi durumunda, partide ciddi bir oy kaybının yaşayacağı endişesi hakim.

Bu konuda yerel kaynaklar ve Sosyal medya platformlarında; “Gülpınar kırmızı çizgimiz, Sen varsan bizde varız, Yolumuz belli safımızda belli” gibi Gülpınara yönelik ciddi destek mesajları yağıyor.

Sadece Şanlıurfa özelinde değil Bölgenin en liyakatli ve çalışkan vekilleri listesinin başında yer alan Gülpınar’ın partide yer almaması İktidar partisinde ciddi bir oy kaybının yaşanacağı konusunda bir düşünce hakim.

Beyazgül desteğinin ardından Gelecek Partisi'nde istifa depremi Beyazgül desteğinin ardından Gelecek Partisi'nde istifa depremi

Görüşleri alınan çoğu seçmenin ortak fikrine göre Gülpınar’ın kararının Urfa siyasetinde belirleyici bir yer alacağı konusunda güçlü bir ortak fikir hakim.

Editör: Haber Urfa