Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan başlatılan Pençe Kilit Operasyonu’nda terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır darbe indirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, twitter hesabından, "Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vurulurken Bordo Bereliler ve komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekatları ile teröristlerin inlerine girdi." ifadelerini kullanarak operasyona ilişkin yeni görüntüleri paylaştı.

Hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu

Operasyon öncesinde PKK/KCK örgütüne ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ile sözde karargahlardan oluşan hedefler hava harekatı ile ateş altına alındı. Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu Fırtına, ÇNRA ve diğer topçu unsurları tarafından da belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vuruldu.

Hava kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolar ve özel kuvvet unsurlarının karadan sızdığı ve hava hücum harekatı ile bölgeye intikal etti.

Bakan Akar: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece itibarıyla karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu’nu başlattı.

Operasyon kapsamında düzenlenen hava harekatını beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden takip eden Akar, daha sonra Komutanlarla Kara Kuvvetleri Komutanlığına geçti. (TRT HABER)

Güvenlik uzmanları operasyonu, Zap hattı 1 haftadır vuruluyor. Hem karadan hem havadan. Operasyon öncesi yumuşatma vuruşlarıydı bunlar. İHA ile tespiti yapılan özellikle doçka mevzileri imha edildi. Bu sayede bölgede helikopter hareketinin rahatlaması sağlandı. Bundan sonrası artık kara operasyonu. EYP'ler temizlenip mağara operasyonları olacaktır. En gelişmiş teknoloji ordumuzun elinde olacak. Hava harekâtları ve ATAK faaliyetlerini çok sık göreceğiz. şeklinde yorumladı.

Başkan Kasım Gülpınar Mazbatasını aldı Başkan Kasım Gülpınar Mazbatasını aldı

Editör: Haber Merkezi