Dünya üzerinde artık televizyon pek fazla izlenmiyor. Özellikle yeni nesil piyasada bulunan internet televizyonlarından orijinal içerik izliyorlar. Üstelik televizyonlarda olduğu gibi herhangi bir sansür yada kısıtlama olmuyor. Ücretli üyeliklerle izlenen diziler, filmler yada belgeseller Türkiye'de yaşayan gençlerinde ilgisini çekmiş durumdadır. Artık televizyon izleyen 30 yaş altı sayısı neredeyse yoktur. Arkadaşlar bir araya gelerek aile üyelikleri alıyorlar ve internet üzerinden dizi izlemeye başlıyorlar. Dolayısıyla televizyon kanallarında reklam verenlerin sayısı azalıyor ve haliyle kanalların kazançlarında da ciddi bir azalış söz konusu oluyor.

KANALLAR ÜCRETSİZ İÇERİK PAYLAŞIYORLAR


Türk televizyon kanallarında izlediğimiz dizi yada filmler ücretsiz olarak bizlere sunuluyor. Reklam izlemek zorunda kaldığımız ulusal kanallarda dizi veya film izlemek bazen işkence olabiliyor. Reklamlardan bıkan insanlar ise artık televizyonlar yerine ücretli üyeliklere koşuyor ve reklam izlemek zorunda kalmıyorlar. Global başarı yakalayan Netflix ve yerli girişim BluTV bu anlamda ülkemizde tercih edilen internet televizyonlar arasında yer alıyor. Hem reklamsız hem de kaliteli içerik izlemek için aylık olarak üyelik ücreti vermek zorundasınız.

TELEVİZYONLARIN GELECEĞİ PARLAK DEĞİL!


Bugün her evde televizyon var fakat artık eskisi gibi tüplü yada eski model televizyonlar yok. Bütün evlerde akıllı televizyonlar var. İnsanlar sadece birkaç dizi dışında televizyon izlemiyorlar. Televizyonları genelde Youtube, Netflix, Google yada Amazon gibi sitelere girmek için kullanıyorlar. Haliyle televizyon kanalları bu durumdan şikayetçi olmakta haklılar. Televizyon kanallarının paralı olacağı döneme girmeye çok az kaldı. Reklam gelirlerinden ve oyuncu masraflarından dolayı ayakta kalamayan ulusal kanalların yeni bir gelir modeli üzerinde çalışması gerekiyor. Günümüzdeki gibi bir ilerleyiş 5 yıl boyunca devam ettiği taktirde televizyon sektöründe de Google yada Amazon gibi şirketler pay sahibi olacaklar.
Editör: Haber Merkezi