Samsung'un yeni teknolojileri genelde sadece ve aynı zamanda piyasada bulunan cihazlardan esinlenerek yapılıyor. CES 2019'da ortaya çıkan yeni ürün Samsung'un alışmadığı bir tasarım inşa edildi. Macbook'u anımsatan tasarımıyla tanıtılan yeni Notebook 9 Pro modelinin satış rakamlarını iyiye götüreceği söyleniyor çünkü yeni ürün hem tablet olarak hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Satışları artırma konusunda mühendis ve tasarım ekibinin birlikte çalışmasıyla ortaya çıkan yeni ürünün özellikleri ise rakiplerine göre çok daha iyidir. İlk başta tıpkı Macbook gibi görünüyor ama Samsung burada çok ciddi bir strateji uygulamış. Alüminyum gövde gibi görünen plastik boyanın, bilgisayarı çok daha dikkat çekici yaptığını söyleyelim.

YENİ NOTEBOOK PRO ÖZELLİKLERİ PİYASANIN ÜSTÜNDE


Samsung'un Las Vegas'ta yapılan fuar CES 2019'da tanıttığı yeni dizüstü bilgisayar modelinin özelliklerinin piyasadaki rakiplerine göre çok daha etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. 13.3 inçlik Full HD ekran ile gelecek olan Notebook Pro, tablet ve aynı zaman dizüstü bilgisayar gibi kullanılacağı için oldukça sağlam menteşeler ile üretildi. Standart modelinde 8 GB RAM ve aynı zamanda 256 GB SSD ile gelen üründe klasik dizüstü bilgisayarlara çok ciddi bir değişiklik var. Samsung Notebook Pro 9'da Thunderbolt 3 serisi 2 adet USB Type-C var. Bunun haricinde gelenekse USB'den de bir adet var.

ÖĞRENCİLER VE İŞ ADAMLARI İÇİN TASARLANDI


Hem tablet hem de bilgisayar olabilen bu ikisi bir arada ürünün hem öğrenciler hem de iş istasyonları için yapıldığını söylemek gerekiyor. Tablet modunda not almak yada gerektiği zaman not almak için kullanılmak üzere Samsung tarafından "Active Pen" isminde yeni bir dijital kalemde geliştirildi. Yabancı basından edindiğimiz bilgiye göre henüz fiyatı ve çıkış tarihi belli olmayan Notebook Pro 9 modelinin hızlı şarj desteği de var.
Editör: Haber Merkezi