Son 2 yıldır Türkiye'de oldukça popüler bir hale gelen ve sadece Türkiye'de yüz binlerce ücretli üyelik satan Netflix değişik izlenme hileleri ile izlenme oranını bir hayli artırıyor. Dünya üzerinde milyonlarca ücreti üyesi olan ve televizyon kanallarından çok daha fazla gelir elde eden Netflix, kendi ürettiği orijinal içerikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Yeni ortaya çıkan bir Netflix hilesini bütün dünya konuşuyor. Google gibi oldukça zengin bir algoritmaya sahip olan yapımın yapay zeka ile çalışması gerçekten de hepimizi şaşkınlığa uğratıyor.

İÇERİKLERİN KAPAK FOTOĞRAFLARI DEĞİŞTİRİLİYOR


Netflix yazılımcılarının geliştirdiği özel yapay zeka teknolojisi sayesinde üyelerinin karşısına farklı tasarlanmış kapak fotoğrafları çıkarıyor. Dünya üzerinde bütün insanlar dizileri, filmleri yada belgeselleri kapak fotoğrafına seçiyor. Kapak fotoğrafı bu yüzden çok büyük önem taşıyor. Yapay zeka kullanmaktan çekinmeyen Netflix yazılımı, karşınıza çıkan fakat izlemediğiniz yapımların kapak fotoğraflarını değiştirip tekrar karşınıza çıkarıyor. Tasarımcılar etkileyici bir kapak tasarımı için orijinal içeriklerdeki kahramanlardan ve mekanlardan esinleniyor.

İZLEDİĞİNİZ İÇERİKLERE GÖRE SEÇİLİYOR


Netflix'te sürekli olarak aksiyon yada polisiye izleyen birisiyseniz size çıkan kapak fotoğrafı genelde bu konulardan ağırlık olarak seçiliyor. Bunun haricinde aşk yada dram üzerine şeyler izliyorsanız orijinal içeriğin tümünde sadece 1 saniye bile geçse size bu sahneler baz alınarak kapak fotoğrafı seçiliyor.



Netflix Türkiye için özel olarak seçilen ve bütün dünyada milyonlarca abonenin kullanımına sunulan bir yapım olan 'Hakan:Muhafız' farklı kapak fotoğrafları ile karşımıza çıkıyor. Yukarıda siz okuyucularımız için paylaştığımız görselde bazı kapak fotoğrafları bulunmuyor ama gördüğünüz gibi bir yapımın onlarca ve hatta belki de yüzlerce kapak fotoğrafı tasarımı var. Netflix yapay zekası bu kapak fotoğrafı hilesiyle hem abone kazanıyor hem de içeriklerinin izlenme oranını artırıyor.
Editör: Haber Merkezi