Mozilla'yı hepimiz internet tarayıcısı olarak biliyoruz fakat bazılarınızın bilmediği en önemli şeylerden bir tanesi Mozilla'nın bir yazılım şirketi olduğudur. Firefox adında internet tarayıcıları ile tanıdığımız şirketin mail yazılımı olan Thunderbird ile ilgili az önce bir haber yayınlandı. Yayınlanan habere göre mail yazılımı olan Thunderbird artık Gmail destekli olarak çalışma özelliğine sahip olacak. Bunun haricinde 2019 yılı için çok ciddi hazırlıklar var mail yazılımı baştan aşağıya yenilebilir.

MOZİLLA İLE EŞ ZAMANLI OLARAK ÇALIŞACAK


Daha önce ayrı olarak çalışan ve aynı zamanda birçok kesim tarafından Mozilla Firefox tarayıcısını aktarılması istenen mail yazılımı Thunderbird artık çok daha kullanışlı olacak. Verilen bilgilere göre Mozilla bu konuda ciddi adımlar atıyor ve artık tıpkı Google Chrome'da yer alan Gmail uzantıları gibi kendisine ait bir uzantı olarak Thunderbird ile herkesi tanıştıracak. Açık kaynaklı bir mail yazılımı olması sebebiyle geliştiriciler tarafında da oldukça fazla sevilen uygulama hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

14 KİŞİLİK YAZILIM EKİBİ SABAH AKŞAM ÇALIŞIYOR


Mozilla'nın verdiği bilgilere göre sadece mail yazılımı Thunderbird için 8 kişilik ekip tam vardiya çalışıyor. Bunun haricinde çok kısa zamanda ekibe 6 kişi daha katılacak ve çalışmalar daha da hız kazanacak. 14 kişilik yazılım ekibi ile birlikte uygulamaya Gmail hesabı eklenecek. Geliştirici ekibin bütün sorunları yok etmek için yoğun çalışma içerisinde olacağı ve Thunderbird için global çalışacaklarını söylemese Mozilla Firefox sevenleri de heyecanlandırdı. Birkaç hafta içerisinde detaylar ortaya çıkacak.
Editör: Haber Merkezi