İskandinavya ülkelerindeki insanların ne kadar mutlu ve huzur dolu olduğunu aslında hepimizin bildiği bir şeydir. Dünyayı korumak için en çok çaba sarf eden ülkeler genelde İskandinavya ülkeleridir. Otomobil denince herkesin aklına çok ciddi bir korna ve egzoz sesi gelebilir ama İskandinavya'da böyle bir durum söz konusu değildir. Neredeyse bütün vatandaşların havayı kirletmeyen ve kimseyi rahatsız etmeyen elektrikli otomobilleri var. Elektrikli otomobil satışlarının Norveç başta olmak üzere bütün İskandinavya ülkelerinde rekor kırdığı söyleniyor. Petrolün bu kadar zararlı olduğu önceden anlaşılmıyordu fakat üstün teknoloji ile artık dizel ve benzinli araçlardan çıkan yakıtların dünyaya verdiği zararı biliyoruz.

NORVEÇ HÜKUMETİ DOĞAYI KORUMAK İSTİYOR


Norveç'e gitmeyenler için kısa bir bilgi vermek istiyoruz. Norveç denince herkesin bilmesi gereken şey genelde sessizlik ve birbirine saygılı insanlar olmalıdır. Bunun haricinde doğa çok temizdir ve bütün insanlar doğanın korunması için çok iyi çalışıyor. Norveç hükumeti ise doğayı koruma konusunda bir hayli hassas davranıyor. Bunun için elektrikli otomobillerde teşvik modelleri çıkarıyor. Bu sebeple Norveç başta olmak üzere bütün İskandinavya'da insanların deli gibi elektrikli otomobil satın aldığı haberi yayılıyor. Türkiye'de de böyle şeylerin olmasını dört gözle bekliyoruz.

VERGİ İNDİRİMİ KAMPANYASI HALKI SEVİNDİRİYOR


Ülkenin her yerinde elektrikli otomobiller için şarj istasyonları bulunuyor. Üstelik şarj istasyonları bazı yerlerde ücretsiz olarak ülkenin vatandaşlarına sunuluyor. Elektrikli otomobil denince aklınıza direkt olarak Tesla yada diğer markalar gelmesin. Bütün ülkede belki hiç duymadığınız markaların elektrikli otomobilleri kullanılıyor olabilir. Bu konuda oldukça hassas davranan Norveç hükumetinin halka destek için vergi indirimi sağladığını da söyleyelim. Bütün bu yazdıklarımızı bir araya getirdiğiniz ortaya muhteşem bir toplum ve huzur çıkıyor. Haliyle elektrikli otomobil satışlarının rekor kırması çok normal oluyor.
Editör: Haber Merkezi