Akıllı telefonlar ilk çıktığı günden bu yana olumlu etkiler göstermiş olsa da aslında hayatımıza soktuğu olumsuzluklar çok daha fazladır. Şirketlerin akıllı telefon yarışı bir hayli gündemde iken daha iyi bir teknoloji üretmek için savaş sürüyor. Şirketlerin akıllı telefon yarışında bağımlılık yapan özellikleri ortaya çıkarmak için teknoloji kullanılıyor ve radyasyon oranı sürekli olarak artış gösteriyor. İşinde uzman Pedagoglara göre günümüzde akıllı telefon kullanım oranı 2 yaşına geriledi. 2 yaşına kadar gerilen akıllı telefon bağımlılığı yapay otizme sebep oluyor. Çocuklar erken yaşta radyasyona ve saçma sapan oyunlara maruz kalıyorlar.

EBEVEYNLER YAPAY OTİZMİN FARKINDA DEĞİLLER!


Çocuklarını yetiştirmek için onca kitap okuyan ve hatta binlerce dolar verip eğitim alan yabancı ebeveynler bile maalesef yapay otizmin farkında değiller. 2 yaşına kadar düşen akıllı telefon kullanım oranını çocuklarda yapay otizme ve bunun yanında zeka geriliğine sebep oluyor. Çocuklarınızı sadece akıllı telefonlardan değil, birçok teknolojik aygıttan uzak tutmanız gerekiyor. Araştırma sonuçlarına göre çocuklarımızın sahip olacağı karakter özellikleri ilk 10 yılda belli oluyor. Çocukları bu bakımdan akıllı telefonlar yerine akıllı bir beyin ile yetiştirilmeli ve geleceğe hazırlamalıyız.

ERKEN YAŞTA GÖZLÜK TAKMAK ZORUNDA KALIYORLAR


Akıllı telefonlarda oyun yada video izleme alışkanlığı olan çocukların erken yaşta gözlerini sürekli olarak kırpmaya başladığını bu haberimizi okuyan herkes biliyordur. Hal böyle olunca erken yaşta başlayan göz hastalıkları çocuklarınızın gözlerini bir daha kullanmamasına yada çok normal bir şekilde ömür boyu gözlük takmasına sebep olabilir. Çocukların radyasyon sebebiyle büyük hasar gördüğü ve bu yüzden akıllı telefonlardan uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz.

 
Editör: Haber Merkezi