Süper Lig'de haftanın maçında Galatasaray sahasında Trabzonspor'u ağırladı. Deplasman ekibi her iki yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 3 puanla ayrıldı. Bu sonuçla, Galatasaray ligin bitmesine 4 hafta kala liderin 11 puan gerisinde kaldı. Trabzonspor ise puanını 61'e çıkararak Başakşehir ile olan puan farkının açılmasına izin vermedi.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri, Sosa, Novak ve Sörloth kaydetti. Trabzonspor Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak. Galatasaray ise Alanyaspor deplasmanına konuk olacak.

Galatasaray bu sezon evinde 2. kez kayıp

Galatasaray, 3-1 kaybettiği Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Süper Lig’de Türk Telekom Stadyumu’nda 16. karşılaşmasına çıktı. Sarı-kırmızılılar, Karadeniz ekibine karşı aldığı mağlubiyetle Başakşehir’den sonra ligde ikinci kez sahasında yenilgi yaşadı.
Aslan, geride kalan 16 maçta 9 kez 3 puan alırken, 5 kez de berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu müsabakalarda 29 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Galatasaray’da galibiyet hasreti 6 maça çıktı
 

Süper Lig’de son 5 maçta 3 puan alamayan Galatasaray, bu kötü istatistiğini Trabzonspor karşısında sürdürdü. Sarı-kırmızılılar en son 1 Mart’ta Gençlerbirliğ’ni mağlup ettik sonra Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Başakşehir ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor’a da mağlup olmuştu. Bordo-mavililere de yenilen Galatasaray, ligde 6 maçtır 3 puan alamıyor.
Galatasaray bu yenilgiyle birlikte lider Başakşehir’in 11 puan gerisinde kaldı.

 Galatasaray’ın evindeki 9 maçtır yenilmezlik serisi sona erdi

Süper Lig’in 30. haftasında evinde Trabzonspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray, sahadan mağlup ayrıldı. Böylece sarı-kırmızılıların ligdeki maçlarda Türk Telekom Stadyumu’ndaki yenilmezliği sona erdi. Aslan en son Başakşehir’e evinde kaybetmişti. Galatasaray daha sonra oynadığı 9 müsabakada 6 galibiyet, 3 beraberlik almıştı.

Marcelo Saracchi cezalı duruma düştü

Galatasaray’da Trabzonspor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart sınırındaydı. Marcelo Saracchi, Ömer Bayram, Jean Michael Seri ve Sofiane Feghouli sınırda olan isimlerdi. Mücadelenin 18. dakikasında sarı kart gören Saracchi, cezalı duruma düştü. Uruguaylı sol bek, gelecek hafta deplasmanda oynayacakları Aytemiz Alanyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.
Devre arasında Galatasaray'a transfer olan 22 yaşındaki futbolcu 11 Süper Lig, 1 de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 12 resmi müsabakaya çıktı ve 1 gol, 4 asistlik performans sergiledi.

Editör: Haber Merkezi