Avrupa'da yaşadığı hayal kırıklığının ardından gözünü lige çeviren Galatasaray, 13. haftada Trabzonspor'a konuk oldu. Haftalar geçtikte zirveden uzaklaşan Sarı Kırmızılı ekip, 1 puanı 90+1'de kurtardı ve sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. 

Bu sonucun ardından 20 puana yükselen Galatasaray, 8. sırada kaldı ve lider Sivasspor'la olan puan farkı 7'ye yükseldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 90 dakikayı yayıncı kuruluşa değerlendirdi. Çok istemelerine rağmen 2 puan kaybettiklerini ifade eden Terim, ''İlk yarı herhangi bir pozisyon vermedik. Birkaç pozisyonda da çok yaklaştık, son kararı iyi verebilsek, Belhanda özellikle geçen seneki gibi olsa devreye önde girebilirdik. Trabzon'da Trabzonspor'la oynamak kolay değil tabii. Her sezonun kendi içinde bir kırılma noktası vardır. Bu oyunun karşılığı kazanma olabilirdi. 1-1'ken bir pozisyon verdik, orada da geriye düşebilirdik." dedi.

Fatih Terim'den övgü: Alıştığımız bir Galatasaray gördük

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 1-1 berabere kaldıkları Trabzonspor maçını yorumladı. Oyuncularının gösterdiği reaksiyondan memnun olduğunu belirten Terim, ''Bu oyunun karşılığı kazanma olabilirdi. Alıştığımız bir Galatasaray gördüğümüz için bir nebze, sonuçtan bağımsız beni mutlu etti.'' diye konuştu.

Ünal Karaman: Bazılarının beyinlerine girsin diye söylüyorum..

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman son dakikalarda yedikleri golle 1-1 berabere biten Galatasaray mücadelesini değerlendirdi. Trabzonspor'un fazla geriye çekildiği eleştirilerine sert yanıt veren Karaman, "Bazı insanların beyinlerine bir kez daha girsin diye söylüyorum, 17-18 oyuncum var benim, en azından sportif durumumuza saygı duysunlar. Hayal aleminde yaşamaya devam etsinler. Evet, yorulan oyuncular oldu, onların emeklerine saygı duyuyorum." şeklinde konuştu.

90. dakikada gelen gol bizi üzdü. Oraya kadar getirdiğimiz bir maçta bu golü yememeliydik. Galatasaray takımı çok kaliteli oyunculara sahip, hata yaparsanız cezalandırırlar. 2-0 yapabilseydik bu durumlara düşmezdik. Geriye yaslanmak bizim oyun karakterimiz değil. Bazı insanların beyinlerine bir kez daha girsin diye söylüyorum, 17-18 oyuncum var benim, en azından sportif durumumuza saygı duysunlar. Hayal aleminde yaşamaya devam etsinler. Evet, yorulan oyuncular oldu, onların emeklerine saygı duyuyorum. Ekuban bile kaç maç sonra döndü. Öyle fiziksel kuvvet antrenmanla kolay kolay kazanılmıyor. Daniel Sturridge bile 33 gün sonra bizimle antrenman yapabildi. 

Editör: Haber Merkezi