Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında lider Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. Evinde üst üste 3. galibiyetini alan Turuncu-Lacivertliler, puanını 61 yapıp Galatasaray'la arasındaki 5 puanlık farkı korudu. Kazanmama serisi 8 maça yükselen Atiker Konyaspor ise 35 puanda kaldı.

Dengeli başlayan mücadelenin 18. dakikasında ev sahibi öne geçti. Visca'nın sağdan içeri çevirdiği topu ön direktör kontrol edip Serkan'ın bacak arasından ağlara gönderen Elia'nın golü VAR incelemesi sonrası ofsayt nedeniyle iptal edildi. 31. dakikada İrfan Can Kahveci'nin etkili şutunu kaleci Serkan parmaklarının ucuyla çeldi. Kalan sürede iki takımın da çabaları sonuç vermezken ilk yarı 0-0 noktalandı.

Karşılaşmanın 50. dakikasında Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan çizgiye inen Robinho'nun içeri çevirmek istediği top önce savunmaya sonra da kendisine çarpıp boşta kaldı. Uzaklaştırmak için hamle yapan Ali Turan'dan önce davranan Mossoro, topu boş kaleye yolladı. Konyasporlular, faul itirazı yapsa da hakem Serkan Çınar santrayı gösterdi: 1-0.

Oyunun kontrolünü eline alan Başakşehir, 50. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanatta topla buluşan Visca, önünü boşaltıp dar açıya rağmen mükemmel vurdu ve takımını rahatlattı: 2-0.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan lig maçlarında ev sahibi takımın üstünlüğü bulunuyor. Süper Lig’de iki takım arasında daha önce oynanan 15 maçta Başakşehir 8 galibiyet alırken, Konyaspor 1 kez kazandı. İki takım arasındaki 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Başakşehir rakip fileleri 25 kez havalandırırken, Konyaspor 8 gol attı. İstanbul’da oynanan 7 lig maçının 5’ini ev sahibi ekip kazandı. 2 maçta ise taraflar birbirine üstünlük kuramazken, Konyaspor deplasmanda henüz galibiyete ulaşamadı. Bu maçlarda Başakşehir’in 15 golüne, Konyaspor 2 golle karşılık verdi. Ligin ilk yarısında Konya’da oynanan müsabakayı İstanbul ekibi, Bajic’in golüyle 1-0 kazandı. Konyaspor, Başakşehir karşısındaki tek lig galibiyetini ise 7 Ekim 2007’de Konya’da oynanan maçta 3-2’lik skorla aldı.

Maç öncesinde Başakşehir'in 12 maçlık namağlupluk serisi bulunurken, yeşil-beyazlı takımın 7 maçlık galibiyet hasreti sürüyor.

Editör: Haber Merkezi