Galatasaray, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarına devam etti
 

Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarına yaptığı antrenmanla devam etti.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Teknik Direktör Fatih Terim yönetiminde gerçekleşen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra gruplar halinde beşe iki dar alanda pas oyunu oynandı. Antrenmanın ana bölümünde taktik çalışma gerçekleştirildi. İdman, yenilenme koşusu ve soğuma hareketlerinin ardından sona erdi.
Sakatlığı devam eden Mario Lemina, günü tedaviyle geçirdi.
Galatasaray derbi hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürdükten sonra kampa girecek.

 Fenerbahçe'de derbi hazırlıkları sürüyor

 Süper Lig'in 23. haftasında evinde Galatasaray ile derbi mücadelesinde karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe bu maçın hazırlıklarını analiz toplantısı ve antrenmanla sürdürdü.
Fenerbahçe, Süper Lig'in 23. haftasında 23 Şubat Pazar günü Kadıköy’de oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını sabah saatlerinde Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı analiz toplantısı ve antrenmanla devam etti. Fenerbahçe teknik heyeti ve futbolcuları, maçın analizi için antrenman öncesi bir toplantı gerçekleştirirken daha sonra bir grup saha içi, diğer grup ise salonda çalışmalarını gerçekleştirdi.
Fenerbahçe, yarın yapılacak taktik çalışmaların ardından kampa girecek.

Kritik maçlarda Abdulkadir Bitigen 'VAR'
- Abdulkadir Bitigen, en fazla Galatasaray maçına atandı

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin Video Yardımcı Hakem'i (VAR) Abdulkadir Bitigen, bu sezon zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadelelerde VAR koltuğuna oturan isim oldu. Bitigen, ayrıca 2019-2020 sezonunda 6 defa ile en çok Galatasaray maçlarına atandı.
Süper Lig'in 23. haftası Fenerbahçe - Galatasaray derbisine sahne olacak. 23 Şubat Pazar günü saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy'un yardımcı hakem olarak görev yapacağı müsabakada VAR'da ise Abdulkadir Bitigen yer alacak.

Kritik maçlara Bitigen
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurul'u (MHK), bu sezon şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelelere Abdulkadir Bitigen'i atadı. 37 yaşındaki hakem, Beşiktaş'ın evinde Sivasspor'a 2-1 yenildiği, Galatasaray'ın deplasmanda Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ettiği maçlarla birlikte Başakşehir'in deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 ile geçtiği ve sahasında da Trabzonspor'la 2-2 berabere kaldığı karşılaşmalarda VAR'ın başına oturmuştu.
Bitigen, ayrıca geçtiğimiz hafta Beşiktaş'ın deplasmanda Medipol Başakşehir'e 1-0 kaybettiği müsabakada da düdük çalmıştı.

20 maçın 6'sında Galatasaray
Abdulkadir Bitigen, 2019-2020 sezonunda şimdiye kadar 20 maçta görev aldı. Bunların 12'sinde hakem olarak sahada yer alan Bitigen, 8'inde ise Video Yardımcı Hakem'lik yaptı.
Başarılı hakem, söz konusu 20 karşılaşmanın 6'sında Galatasaray maçlarında boy gösterdi. Sarı-kırmızılılar, bu müsabakalarda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 de yenilgi aldı.
Abdulkadir Bitigen'in bu sezon görev aldığı Galatasaray maçları şöyle:

Denizlispor: 2 - Galatasaray: 0 (Hakem)
Gençlerbirliği: 0 - Galatasaray: 0 (VAR)
Galatasaray: 2 - Rizespor: 0 (Hakem)
Galatasaray: 0 - Başakşehir: 1 (VAR)
Galatasaray: 5 - Antalyaspor: 0 (Hakem)
Kasımpaşa: 0 - Galatasaray: 3 (VAR)

Fenerbahçe ile 2 defa
Bitigen'e, Fenerbahçe'nin oynadığı 2 karşılaşmada görev verildi. Abdulkadir Bitigen, sarı-lacivertlilerin sahasında Ankaragücü'nü 2-1 yendiği mücadelenin ve deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldığı maçın hakemi olmuştu.

 Hasan Ali Kaldırım derbide sahada olması bekleniyor

 Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım, yaşadığı sakatlıklardan dolayı takımından ayrı kalırken, Galatasaray derbisinde 11'de sahaya çıkması bekleniyor.
Süper Lig’de oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde sarı-lacivertlilerin cephesinde Hasan Ali Kaldırım gelişmesi yaşandı. 13 Aralık tarihinde antrenmanda ayağından yaşadığı sakatlık sonrası 58 gün takımdan ayrı kalan Kaldırım, son olarak 14. haftada oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giymişti. 8 Süper Lig ve 3 de Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplamda 11 maçta forma giyemeyen 30 yaşındaki futbolcu, Galatasaray derbisinde sahalara geri dönüyor.

Altay: 26 - Muslera: 16

Süper Lig’de pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde gözler kalecilerde olacak. Sarı-lacivertlilerin file bekçisi Altay Bayındır, forma giydiği 22 müsabakada kalesinde 26 gol görürken, sarı-kırmızılıların kalecisi Fernando Muslera ise 21 maçta ağlarında 16 gole engel olamadı.
Süper Lig’in 23. haftasında 23 Şubat Pazar günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan dev derbide iki takımın kalecilerinin ortaya koyacağı performans belirleyici olacak. Sarı-lacivertlilerde Altay Bayındır, ligde görev aldığı 22 müsabakada kalesinde 26 gol görürken, sarı-kırmızılıların tecrübeli eldiveni Fernando Muslara ise 21 müsabakada 16 gol yedi.

Muslera: 10 - Altay: 5
Galatasaray’da Muslera, sahada yer aldığı 21 maçın 10’unda kalesini gole kapatma başarısı gösterdi. Fenerbahçe’de ise genç kaleci Altay, forma giydiği 22 karşılaşmanın yalnızca 5’inde rakiplerine geçit vermedi.

1999'DA KADIKÖY'DE ALINAN GALİBİYETTEN BU YANA 22 LİG MAÇI GERİDE KALDI 

Galatasaray, 1999 yılından bu yana Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de kazanamıyor. Sarı-kırmızılılar, son olarak 22 Aralık 1999 tarihinde oynanan lig maçında Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. Galatasaray, 1999 yılından bugüne dek Fenerbahçe deplasmanında oynadığı 22 lig karşılaşmasından galibiyet çıkaramadı. Sarı-kırmızılılar, pazar günü oynanacak derbide Kadıköy'deki 23'üncü lig müsabakasından galibiyetle ayrılan taraf olmaya çalışacak. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında ligdeki son 22 karşılaşmada, sarı-lacivertliler 14 galibiyet elde ederken, 8 müsabakada beraberlikle sonuçlandı.

FENERBAHÇE SAHASINDA 23 PUAN TOPLADI

Süper Lig'de 38 puan ile 6'ncı sırada yer alan Fenerbahçe, bu haftaya dek sahasında oynadığı 10 karşılaşmada toplam 23 puan topladı. Sarı-lacivertliler, söz konusu 10 karşılaşmada 7 kez galip ayrılan taraf olurken, 1 defa yenilgi yaşadı. Fenerbahçe, 2 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

GALATASARAY'IN DEPLASMANDA ATTIĞI VE YEDİĞİ GOL TOPLAMI '23'

Süper Lig'de geride kalan 22 haftada 3'üncü sırada yer alan Galatasaray'ın deplasmanda attığı ve yediği gollerin toplamında da '23' rakamı dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, 23'üncü hafta itibariyle deplasmandaki 10 karşılaşmada rakip kalelere 14 gol gönderirken, kalesinde ise 9 gol gördü.

Editör: Haber Merkezi