Türkiye'nin her ne kadar hükumet tarafından belli edilmemeye çalışılsa da krize girmesine çok az kaldı. Neredeyse her şeye zam yapıldı ve bu durumun pek fazla açıklanması bulunmuyor. Uzmanlara göre Mart seçimlerin sonucuna göre ekonomideki gidişat belli olacak. Atılacak adımlar ekonomide küçülme olup olmadığını anlamamıza sebep olacak. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde büyük bir çekişme olacağını çok iyi biliyoruz. Özellikle İstanbul, Antalya ve İzmir'de çok ciddi bir çekişmenin yaşanacağını biliyoruz. Seçimlerden sonra hükumetin adımları ekonominin kaderini belirleyecek.

YÜKSELEN EKONOMİ CİDDİ DÜŞÜŞ SAĞLAYACAK


Uzmanlara göre yeni yılda işsizliğin artacağını ve aynı zamanda maddi olarak ciddi sıkıntıların yaşanacağı söylendi. Hayatın çok daha pahalı olacağı ve toplumun yoksulluk sınırına doğru gideceği söyleniyor. Eğer tahmin edilen gerçek olursa Türkiye'de ekonomi anlamında daha ciddi yatırımlara ihtiyacımız olduğunu söylememiz gerekebilir. TÜSİAD çalışanı olan ve ekonomi alanında uzman olan Prof. Dr. Selva Demiralp ekonomik durgunluğun 2 seneye kadar uzayabileceğini ve yükselişin hızlı olmayacağını söyledi.

İFLAS EDEN ŞİRKET SAYISI ÇOĞALACAK


Şirketler 2018 yılının son çeyreğinde iflas bayrağını çekmeye başladı. Ekonominin kötüye gitmesi hem işsizlik oranında ciddi bir artış sağlayacak hem de çok normal bir şekilde iflas eden şirketlerin sayısını artıracak. Büyük kriz Türkiye kapısına kadar gelmişken halen yapılacak seçimlere milyonlarca lira bütçe ayrılmasını vatandaş anlamıyor ve bu duruma isyan ediyor. Türkiye'de halen seçim çalışmalarıyla insanların fikirlerinin değişebileceği düşünülüyor. 2019 yılında kriz etkisini gösterecek ve ciddi oranda küçülme olacak. Sizinde 2019 yılında yaşayacağımız ekonomik durum hakkındaki düşünceleriniz merak ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi