İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin Telabyad kentinde Suriyelilerin dönüşü için konutların yapılacağı güvenli bölgede incelemelerde bulundu. Soylu, "Türkiye’de bulunan Suriyelilerin gönüllü, onurlu ve güvenli bir şekilde geri dönmelerini teminen böyle bir çalışmayı başlattık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlenen Akçakale'nin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad kentinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, Suriyelilerin dönüşü için Türkiye'nin kontrolündeki güvenli bölgede konutların yapılacağı alanda inceleme yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin Telabyad kentinde Suriyeli aşiret mensupları ve askeri yetkililerle bir araya geldi. Çarşı esnafını ziyareti sırasında çocuklarla oyun oynayan Soylu, "Telebyad’ın bu örnek duruşu bizi sevindirmekte ama bazılarını da kıskandırmaktadır" dedi.

Meteoroloji'den Şanlıurfa'ya toz taşınımı uyarısı Meteoroloji'den Şanlıurfa'ya toz taşınımı uyarısı

64 bin kişinin oturması planlanıyor

Fırat Kalkanı bölgesi Cerablus ve El Bab ile Tel Abyad ve Resulayn'da, İdlib'deki biriket evlerden sonra 240 bin konutluk 13 ayrı bölgede bir proje çalışmasının gerçekleştirildiğini belirten Soylu, “Yaklaşık 1200 dönümlük bir arazi burası. Birinci etapta 64 bin kişinin oturması planlanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız 13 bölgede 240 bin konut yapılabileceğini paylaşmıştı. Konut yapılacak alanlara arkadaşlarımız daha önce geldiler.

Editör: Haber Merkezi