Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınan İsrailli futbolcunun, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Jehezkel, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusundan sonra serbest bırakılan Jehezkel, hakkında sınır dışı edilmesi kararı verildi.  TRT SPOR

NE OLMUŞTU?

Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal

28 yaşındaki futbolcu, Trabzonspor’a attığı golün ardından 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırılarının 100. gününü anmıştı. Saldırılarda yaklaşık 1200 İsrailli hayatını kaybetmişti.

  • Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel’in gözaltındaki ilk ifadesi: “Savaşın bitmesini istiyorum”
  • “Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten” soruşturma başlatıldı | Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu 7 Ekim saldırılarını andığı için kadro dışı bırakıldı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Jehezkel’i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi. İfadesini verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İfadesinde, “Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Sonuçta İsrail askerleri de Gazze’de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı” dedi.

Medipol Başakşehir, İsrailli futbolcusu Eden Karzev hakkında disiplin soruşturması başlattı:

"Kişisel sosyal medya hesabından, ülkemizin hassasiyetlerine ters düşen paylaşım yaparak, kulüp disiplin talimatlarını ihlal eden Eden Karzev hakkında kulübümüzce disiplin soruşturulması başlatılmıştır."

Editör: Haber Urfa