Hasan Karacadağ

Senarist, yapımcı ve yönetmen Hasan Karacadağ 1976 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir.

Sinema Yönetmenlik eğitimini Japonya Nippon eizo-juku’da almıştır. İlk deneyimlerini yine Japonya’da gerçekleştirmiş ardından Türkiye’de kısa film, dizi ve belgesel yönetmenliği yapmıştır.

Hummadruz isimli film ile tanınan Hasan Karacadağ bugüne kadar Dabbe, Semum, Dabbe 2, El-Cin, Dabbe Cin Çarpması, Dabbe 5 Zehr-i Cin, Magi, Dabbe 6 ve Vampiria gibi sinema filmlerinin senaryo ve yapımcılığını üstlenmiştir.

Türkiye’nin korku film serilerinin usta ismi Hasan Karacadağ aslen Şanlıurfa’lıdır.


Bülent İnal

1973 yılında Şanlıurfa Hilvan’da dünyaya gelen yakışıklı oyuncu Mehmet Bülent İnal 7 yaşına kadar Silvan’da yaşamıştır. Baba tarafından aslen Şanlıurfalı olan Bülent İnal’ın babası postane memuru olarak çalışmakta idi. Annesi ise ebe hemşiresi olarak görev yapmıştır. İlköğretim eğitimini Bursa’da tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşen Bülent İnal Ortaokul eğitiminden sonra ise İzmir’e yerleşmiştir. Lise yıllarında bir arkadaşı ile birlikte Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan Tiyatro Kurslarına katılmıştır.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat dalı mezunu Bülent İnal 2004 senesinde Atv ekranlarında yayınlanan Bir Aşk Hikayesi isimli dizide rol almıştır.

1997 senesinde Yasemince dizisinde bir polisi canlandıran Bülent İnal böylelikle televizyon dünyasına adım atmış oldu. Geçmişten günümüze bir çok sinema ve dizide rol alan Bülent İnal 2012 yılında Melis Tüysüz ile evlenmiş ve bu evliliğinden 9 Haziran 2012 yılında Çınar isminde bir oğlu dünyaya gelmiştir.

Bülent İnal son olarak Payitaht “Abdülhamid” dizisinde Abdülhamid Han karakterini canlandırmıştır.

Reha Muhtar

Televizyon ekranlarının usta yüzü Reha Muhtar 1959 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlköğretim, Ortaöğretim ve Lise’yi TED Ankara Koleji’nde tamamlamış 1983 senesinde Milliyet gazetesi muhabiri olarak iş hayatına adım atmıştır. Sonrasında bir çok program ve tv kanalında program ve habercilik yapmıştır. 1983’te gazeteci Selin Çağlayan ile evlenmiş 5 sene sonra boşanmışlardır. Ardından Nilüfer ve Gülşen ile kısa birliktelikleri olmuş Deniz Uğur ile birlikteliğinden ise Mina ve Poyraz isminde ikiz çocukları dünyaya gelmiştir. Reha Muhtar aslen Şanlıurfa’lıdır.

Ömer Çelakıl 

1980 doğumlu Ömer Çelakıl tıp doktoru, araştırmacı ve yazardır. Özellikle Kuran-ı Kerim üzerinde matematiksel çalışmaları ile gündeme gelen Ömer Çelakıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Aslen Şanlıurfa Siverek’lidir. Bir süre TNT ve sonrasında Fox TV ekranlarında Ömer Çelakıl’la Hayatın Şifreleri isimli program yapmıştır.

FERHAT GÖÇER

Ferhat Göçer, 11 Mayıs 1970 tarihinde Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya gelmiştir.

MİRKELAM

20 Mayıs 1966'da dünyaya gelen Mirkelam, Urfa, Birecik kökenli bir aileye mensuptur.

Editör: Haber Merkezi