Afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Şanlıurfa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların desteğiyle bir araya getirilen 9 tır ve 1 kamyondan oluşan yardım malzemeleri, dualarla yola çıktı. 11 Nisan Stadyumu önünde gerçekleşen uğurlama törenine, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kampanyaya destek veren kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Yardım malzemeleri gönderilirken bir konuşma yapan Vali Abdullah Erin, millet olmanın sevinçte ve tasada aynı duyguları yaşamayı gerektirdiğini ifade ederek, “Karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyede tutmamız, kalbimizin hep birlikte atması gereken dönemleri yaşıyoruz” dedi. Önce Akdeniz ve Ege’de yaşanan yangınlar, ardından geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketine değinen Vali Erin, Türkiye’nin her türlü zorluğun altından kalkabilecek güçte ve kabiliyette olduğunu ifade ederek, afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, afetlerden zarar görenlere de geçmiş olsun dileklerini iletti.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir istikrar adası olduğunu söyleyen Vali Erin, “Bu birlik ve beraberliği en güçlü şekilde sürdürerek, gelecek nesillere teslim etme sorumluluğumuz var. Karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma, millet olarak en güzel sergilediğimiz hassasiyetlerimizden biridir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi