Dünyada 8 Kadından biri meme kanseri Dünyada 8 Kadından biri meme kanseri


Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, planlanan sağlık yatırımları kapsamında Siverek'te 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını ifade etti.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, 2023 Yılı Değerlendirmesi ve 2024 yılı Planlanan Yatırımlarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Doç.Dr. Solmaz, Urfa genelinde 2024 yılı için planlanan sağlık yatırımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Siverek ve Viranşehir'e 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi yapılacağını belirtti.

Doç.Dr. Solmaz, planlanan sağlık yatırımlarını şöyle sıraladı:

"İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, 110 Yataklı Çocuk Hastanesi, 350 Yataklı Devlet Hastanesi, Harran Devlet Hastanesi, Harran Devlet Hastanesi prefabrik yapısı, Viranşehir Acil Servis Revizyonu ve Yenİ Doğan Yoğun Bakım genişletilmesi, Siverek ve Viranşehir 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, , 43 Aile Sağlık Merkezi, Akçakale Yenidoğan Ünitesi Genişletilmesi." dedi.

Solmaz, Siverek'te yapılacak olan 200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için yer tahsisi ve gerekli çalışmaların tamamlandığını, önümüzdeki günlerce ihale sürecinin başlayacağını ifade etti.
 

Editör: Haber Urfa