Trabzonspor, Akyazı'da zeminin ağır hasarlı olması nedeniyle Altay maçını 14 Mayıs Cumartesi günü Şanlıurfa GAP Stadı'nda oynamak için TFF'ye resmi başvurusunu yaptı.

İŞTE KUTLAMALAR SONRASI ORTAYA ÇIKAN HASARLAR

Bordo mavililer TFF'ye yaptığı başvuruda Akyazı Stadı'nda Antalyaspor maçı sonrası yaşanan kutlamalarda taraftarın saha zeminine inmesi sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarında saha çim zeminin çok ciddi derecede zarar gördüğü, sulama sistemine ilişkin tüm alt yapının tahrip edildiği, sahanın bir çok bölgesinde çökmeler, çukurlar gibi durumların oluştuğu, kale direklerinin alt yapıları ile birlikte tamamen yıkıldığı, yayıncı kuruluşa ilişkin birçok alt yapının tamamen tahrip olduğu, VAR sistemi alt yapısının zarar gördüğü, saha kenarı led panolarının neredeyse tamamının kullanılamaz hale geldiği tespit edildi.

Şanlıurfa'dan İstanbul'a takip etti sonra darbetti Şanlıurfa'dan İstanbul'a takip etti sonra darbetti

TRABZONSPOR AKYAZI STADI'NI BU NEDENLE İSTEMEDİ

Bordo mavililer hasar tespiti sonrası TFF'ye yazdığı yazıda ayrıca Altay karşılaşmasının Akyazı Stadı'nda oynanmasının, sporcu sağlığını ciddi derecede tehlikeye sokabileceği, futbolcuların görsel açıdan çok kötü bir görüntüye yol açılarak marka değerine ciddi zarar verilebileceği, maçın yayın, reklam vs gibi diğer tüm süreçlerinin sağlıklı işleyemeyeceği gibi tehlikelerin yaşanabileceği sonucunu ortaya çıkardı.

ŞANLIURFA'DA OYNANMASI İÇİN TFF'YE BAŞVURDU

Bu gerekçeler kapsamında Trazonspor, Altay kulübününün olurunu alarak 14.05.2022 Cumartesi günü Trazon'da oynanması planlanan karşılaşmanın Şanlıurfa’daki “Şanlıurfa Gap Stadyumu”’nda oynanması için başvuru yaptı.

KUPA TÖRENİ AKYAZI'DA!

Öte yandan karşılaşmanın Şanlıurfa'da oynanması durumunda maçın ardından bordo mavili kafilenin Trabzon'a döneceği ve kupa töreninin Pazar günü Akyazı Stadı'nda yapılacağı bildirildi.

NEDEN GAP ARENA

 Bordo - Mavililerin burada, Şanlıurfa GAP Arena seçimi, Şanlıurfa ve Trabzonspor’un kardeş kulüp olmasının yanında, 12 yıl öncesine de dayanıyor.

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor 2010 yılında Ziraat Türkiye Kupasında Fenerbahçe ile finalde karşılaşmış ve bordo - mavililer bu maçı 3 - 1 kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

Bu maçın oynandığı yer ise Şanlıurfa GAP Arena..

Trabzonspor’un bu hamlesi ile bir nevi Fenerbahçe kulübüne de son dönemde yaptıkları açıklamalar nedeniyle ince bir mesaj vermiş olacak…

TFF'nin Trabzonspor'a Salı gününe kadar cevap vermesi bekleniyor... ( 61SAAT HABER)

KAYNAK HABER: 61SAAT

Editör: Haber Merkezi