TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekillerinin gündeme ilişkin değerlendirme yaptığı kısımda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Muhtarlarımızın asgari ücret kadar maaş almaları AK Parti iktidarları döneminde gerçekleşti. 

Muhtemelen bu hafta sonunda inşallah 23 maddelik bir kanun teklifi vereceğiz. Bu teklifin içerisinde muhtarlarımızın 4 bin 253 lira maaş alacağına yönelik düzenleme var" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıyarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorlara yönelik bazı açıklamalarını eleştirdi. Usta, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu konuşmasında doktorlarımızı hedef alarak, 'Açık konuşuyorum: Gidiyorlarsa gitsinler' diyerek kabul edilemez bir ifadede bulunmuştur. Sayın Erdoğan, kendisini Cumhurbaşkanlığına taşıyan milletin sorunlarını artık görmezden gelmeye başlamış ve vatandaşların haklı taleplerine kulaklarını tıkamıştır" dedi. Usta, sağlık çalışanlarının özlük haklarının düzeltilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da kaydetti

Editör: Haber Merkezi