Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), KCK Yürütme Konseyi Üyesi Esad Faraşin kod adlı Abdurrahman Çadırcı’yı etkisiz hale getirdi.

   Kırmızı bültenle aranıyordu mit etkisiz hale getirdi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Esad Faraşin kod adlı Abdurrahman Çadırcı’yı Suriye’nin Kamışlı şehrinde nokta atışı operasyonuyla öldürüldü

MİT, saha ajanlarına operasyonu başlatma talimatı verdi

Terör örgütü PKK/KCK’nın konsey üyelerinin güvenlik gerekçesi ile bir arada bulunmadığı istihbaratını alan MİT; konsey üyelerinin Irak, Suriye, Avrupa ülkeleri gibi yurtdışında farklı bölgelerde bulunduğu bilgisine sahip oldu. Ayrıca MİT, örgüt tarafından çok iyi korunan Yürütme Konseyi üyelerinin, örgütün özel toplantıları dışında bulunduğu yerden çıkmadığını öğrendi.

MİT, örgütün içerisindeki kaynaklarından Abdurrahman Çadırcı’nın Suriye’de bulunduğunu öğrendi ve saha ajanlarıyla geniş bir planlama yaptı. MİT, Abdurrahman Çadırcı’nın, yerel halkın ve gençlerin, örgüte katılımına ikna edilebilmesi için ideolojik çalışmaları önemsediğini biliyordu. Bu çerçevede MİT, Abdurrahman Çadırcı’nın çevresine ajanlar yerleştirilmesine karar verdi. Sahadaki ajanlardan günlük olarak rapor alan MİT, sahadan aldığı istihbarat üzerine operasyon kararı aldı ve hazırlıkları tamamladı. Daha sonra Suriye/Kamışlı’da Abdurrahman Çadırcı’yı, operasyonla etkisiz hale getirdi.

Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal Halfeti ve Hilvan'dan sonra Siverek'te de seçim iptal

Çadırcı Çeşitli üst düzey görevlerde yer aldı

Kuruluşundan itibaren örgüt içerisinde faaliyet yürüten Abdurrahman Çadırcı, 1995 yılından itibaren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi olup 1997-1999 döneminde Avrupa’da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 1997 yılında “Sürgünde Kürt Parlamentosu” üyesi olarak Almanya/Frankfurt'ta bulundu ve 1999 yılında örgüt tarafından “Sürgünde Kürt Parlamentosu” Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Daha sonra 2000 yılında Irak/Kandil’de Basın Akademisi Sorumlusu oldu ve aynı zamanda Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi (ERNK) Temsilciliği’ne getirildi..

Editör: Haber Urfa