Kemal Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisi liderinin buluşmasında HDP’nin temsil edilmemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Savaş Kerimoğlu'nun sorularını cevapladı. 6 muhalefet partisi liderinin Ankara'daki 'yuvarlak masa' toplantısında HDP’nin temsil edilmemesine ilişkin eleştirileri, "HDP zaten ayrı bir ittifak kuruyor. Bütün siyasi partilere saygımız var. Biz zaten onları yok sayamayız" ifadeleriyle yanıtladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat dönemine ilişkin; “Batı Çalışma Grubu vardı, Başbakanlık'ta... Ben genel müdürdüm, benim de aleyhime raporlar geldi. Milletvekili olunca öğrendim. Başbakanlık aleyhine dava açtım. O dava, uzun yıllar devam etti. Erdoğan Başbakandı. 28 Şubat sürecine, avukatları aracılığı ile destek verdi. Başbakanlık avukatları gittiler, benim haksız olduğumu bu raporun doğru olduğunu söylediler. Elbette mağdurum. O dava geçen aylarda benim lehime sonuçlandı. Ben de onun mağduruyum. Sonuçta davayı kazandım. 28 Şubat mağdurları var mı, var. Niye helalleşme diyoruz? Bunun için” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu masa; bir umut masası, geleceği inşa etme masası. Umut masası olarak da diyebiliriz memleket masası olarak da diyebiliriz. Önemli olan masanın etrafındaki liderlerin ortaya koydukları irade” dedi.

Editör: Haber Merkezi