KAN, İsrail ordusunun, Hamas ile yapılması beklenen esir takası anlaşmasını kabul ettiğini belirterek, ateşkes günlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki karadan saldırı hazırlığı amacıyla ordu güçlerini yeniden organize etmek için kullanabileceğini duyurdu.

Haberde, "İsrail ordusunun şu aşamada çekinmeden anlaşmayı kabul ettiği söylenebilir. Orduda ateşkesin sahadaki güçleri yeniden organize etmek için kullanılabileceği söyleniyor. Kara manevrasının Gazze Şeridi'nin güneyine kadar genişletilmesine yönelik hazırlıklar da yapılıyor." ifadeleri kullanıldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes sağlanması halinde dahi Hamas'la savaşa devam edeceklerini açıkladı.

Netanyahu: Geçici ateşkes sağlanması halinde bile Hamas'la savaşa devam edeceğiz

Netanyahu: Geçici ateşkes sağlanması halinde bile Hamas'la savaşa devam edeceğiz

KAN'a göre anlaşma, İsrail hapishanelerinde aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 150 Filistinli mahkumu serbest bırakması karşılığında 4 günlük ateşkes ve 4 gün içinde 50 İsrailli rehinenin (çocuk ve kadın) serbest bırakılmasını içeriyor.

İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu saat kaçta, nasıl izlenecek? İlk Türk Astronot'un (Alper Gezeravcı) uzay yolculuğu saat kaçta, nasıl izlenecek?

İsrail’e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

İsrail hapishanelerinde 2000’den fazlası idari tutuklu olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

İsrail güçleri, 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaklaşık 3 bin Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail-Hamas arasında ki ateşkesin aşamaları

📌Ateşkes süresince (5 gün) asker olmayan 50 İsrailli rehine serbest bırakılacak anlaşma 2 aşamadan oluşacak aşamalar sonucunda tüm Filistinli kadın be çocuklar serbest bırakılacak.

Aşamalar:

1.Aşama

💥İsrail tarafından kaçırılan her kişinin karşılığında, İsrail hapishanelerinde tutulan üç Filistinli (kadın ve çocuk) serbest bırakılacak,yani hapishanelerdeki 150 mahkum serbest bırakılacak. 

2.Aşama

💥Asker olmayan 10 İsrailli rehinenin daha serbest bırakılması karşılığında ateşkes iki gün daha uzatılacak.Edinilen bilgiye göre, serbest bırakılan İsraillilerin sayısı (canlı ve ölü) 99'a ulaştığında İsrail hapishanelerdeki tüm Filistinli kadın ve çocuklar serbest bırakılacak.

Duyuru Katar tarafından yapılacak.

TRT HABER

Editör: Haber Urfa