Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi Şanlıurfa kamu oyu ve kulislerinde  bazı isimler dillendirilmeye başlandı.

Şanlıurfa her seçim döneminde olduğu gibi, bu seçimde de aday adaylığı başvurularında çok ciddi rakamlara ulaştı.

Kuşkusuz Türkiye’nin her yerinde Ekonomik daralmanın etkisinde geçecek olan bu seçimde Şanlıurfa için de İktidar en güçlü adayı seçip halkın karşısına çıkarmaya çalışacak.
Çünkü halkın istediği profilin dışında bir ismin adayla seçime gidilmesi, 2009 yerel seçimlerinde ki gibi iktidar aleyhine ciddi kayıplara neden olabilir.

Şanlıurfa Genel seçimlerde, Milletvekili listesinde ismini görmeyince, parti yönetimine çok sert tepkiler gösterdikleri Mehmet Kasım Gülpınar’ı mevcut durumda Belediyenin tek kurtuluş reçetesi olarak görüyor.

Başkan Gülpınar: ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’ Başkan Gülpınar: ‘’Adil Düzenin Güneşi Şanlıurfa’da doğmuştur. Artık ‘Ahlaklı Belediyecilik’ vaktidir ’’

Geçen hafta Muhalefet partisi olan İyi Parti’nin geçen dönem Şanlıurfa il Başkanı olan Mehmet Fedai Çakmaklı bile Şanlıurfa  Büyükşehir belediyesinin artık döngüsünü çeviremeyecek kadar zor durumda olduğunu ve artık liyakatli ve cesur insanlar tarafından yönetilmesi gerektiğini, bu profile en uygun isminde Mehmet Kasım Gülpınar olduğunu açıkça belirtmişti.
 
Şanlıurfa kamuoyu tamamen bu konuda hemfikir. Liyakat sahibi, daha önce yürüttüğü komisyon Başkanlıkları, gerekse bilgi ve donanımıyla Sayın Gülpınar halkın gözünde Şanlıurfa Siyasetinin duvarlarına sığmayacak kadar birikime sahip bir lider özelliği taşıyor.

Şanlıurfa siyasetinde taraflı tarafsız herkes tarafından ciddi bir şekilde desteklenen Gülpınar şimdiye kadar bu konuda bir açıklama yapmazken, sosyal medyada platformlarında Halk tarafından; “Tam zamanı, Urfa’nın kurtuluş reçetesi, Duy sesimizi Gülpınar.”vb çağrılarla Gülpınarı göreve davet ediyor.

ÖZEL HABER

Editör: Haber Urfa